TONY CETINSKI

Album ‘Kao u snu’ najvažniji mi je u karijeri, ali ne nadam se nagradi

Nominiran za pjevača, ali i za hit godine, za pjesmu ‘Kao u snu’ s istoimenog albuma
 Dario Lepoglavec

Tony Cetinski jedan je od rijetkih glazbenika koji je za nagradu Zlatni Studio nominiran u čak dvije kategorije: za pjevača godine i hit godine. Koja mu je od tih kategorija draža?

- Jednako su mi drage, ali ionako mislim da, po običaju, neću osvojiti niti jednu od nominiranih nagrada. To je uvijek tako pa nema razloga da opet ne bude - pesimističan je Tony, a mi ga podsjećamo da o ovoj nagradi odlučuju jedino i isključivo naši čitatelji. Pa ako su Tonyja dosad i zaobilazile razne nagrade kritike i struke, od kojih su neke od njih dodjeljivane i “klanovskim” načinima izbora, činjenica je da publika nikada nije iznevjerila istarskog glazbenika koji je pjesmama s albuma “Kao u snu” pomeo vrhove top ljestvica. Koliko mu znače nominacije koje je zaradio od žirija zahvaljujući uspješnim koncertima u 2018. godini, kao i mnogim hitovima s aktualnog albuma?

Koncerti

- Pa, ovaj mi je album najvažniji u karijeri jer sam ga osobno producirao u suradnji sa svojim bendom, Igorom Ivanovićem, Elvisom Stanićem i autorima Aleksandrom Milutinović i Amilom Lojom te Miroslavom Rusom. Tako da su mi nominacije za Zlatni Studio došle kao potvrda da sam donosio dobre odluke i da imam stvarno kvalitetan album. To se, uostalom, najbolje osjeti na terenu, na koncertima... - govori Tony, koji je album “Kao u snu” objavio nakon šestogodišnje diskografske stanke, a nijedan ton koji je odsviran na ovom nosaču zvuka nije se tu našao slučajno. Koliko je vremena stvarao ovaj album i kako je birao pjesme?

- Dugo smo radili na tom albumu i veliko hvala svim suradnicima. Svi smo radili bez kalkulacija, nismo se pitali hoćemo li i koliko primjeraka prodati, hoćemo li osvojiti bilo koju nagradu ili hoćemo li opet na turneji koja slijedi imati rasprodane dvorane, arene ili pak stadione koje smo također uvrstili u #samoljubav tour 2019. Već imamo i neke ugovorene datume: 22. lipnja 2019. smo na beogradskom stadionu Tašmajdanu, 9. ožujka u sarajevskoj Zetri, na Dan žena, 8. ožujka, pjevamo u Areni u Zenici, 15. lipnja smo u Kastelu u Banjoj Luci, a na ljeto 2019. stižemo i u Arenu u Puli... Dakle, nije bilo nikakvih računica.

Umjesto toga, jednostavno smo skrušeno ušli u studio i marljivo otvorena srca radili. Tako je uvijek najbolje. Inače, album je nominiran u gotovo svim kategorijama i za jednu veliku regionalnu dodjelu nagrada koja će se uskoro dogoditi, tako da stvarno imam dovoljno potvrda da smo pogodili. Napravili smo album koji je lako slušljiv kao cjelina i slušatelja non-stop tjera da ga ponovno posluša, a to je najvažnije - kaže Tony, kojeg pitamo kako će proslaviti Zlatni Studio, naravno, uspije li ga osvojiti?

Vjerna publika

- Skromno i u krugu suradnika i obitelji, ali kao što sam rekao, ne vjerujem u takav ishod niti se opterećujem time. Ja, naime, svoj album slavim na svakom koncertu u društvu svoje vjerne publike, s kojom sljedeće godine slavim trideset godina skladnog braka. Bilo je tu uspona i padova, ali ona je sa mnom bila uvijek i u dobru i u zlu. To mi je najvažnije. Jaka je to veza - govori Tony te ističe da je u poslovnom smislu u prošloj godini najviše ponosan na sve svoje suradnike i partnere, kao i na svoju i njihovu ustrajnost te prizemnost.

- A u sljedećoj nas godini očekuje još mnogo iznenađenja, kao rezultat svega dobro urađenog tijekom ove 2018. godine - kaže jedan od naših najboljih vokala. Koje odlike mora imati dobar pjevač?

- Uz osobnost i talent, ima tu još mnogo krucijalnih stvari koje igraju ulogu. Prvenstveno mora biti čovjek i na zemlji s obje noge te znati ostati realan kako ne bi izgubio vezu sa stvarnošću, narodom i ljudima oko sebe. Sve ono što političari teško mogu ili znaju - smatra Tony Cetinski te koristi priliku da nam svima poželi sve najbolje:

- Sretan Božić, vesele blagdane i svako dobro u novoj godini želim vašoj divnoj redakciji, svim zaposlenicima i, naravno, vašim čitateljima - uz smijeh će glazbenik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. rujan 2024 18:19