ZLATNI STUDIO 2024.

Aco Stanković: ‘Ovu ću godinu pamtiti po tome da su nas bojkotirali iz HDZ-a, što mi dođe kao kompliment‘

Čitatelji mogu glasati jednom dnevno, a pretplatnici premium sadržaja Jutarnjeg lista mogu dati dva glasa u jednom danu favoritima

Aleksandar Stanković

 Cropix

Aleksandra Stankovića, čija je emisija ‘Nedjeljom u 2‘ na HTV-u odavno postala ‘punoljetna‘, a u čijem smo serijalu ‘Vjetar u koji‘ na televiziji jesenas uživali po peti puta, ipak je iznenadila nominacija za Zlatni Studio u kategoriji Najboljeg televizijskog novinara što ju je izborio za rad u serijalu u sklopu kojeg je 3000 kilometara proputovao na motoru Slovenijom i Italijom, donoseći publici zanimljive priče snimljene u planinskim krajevima, na Jadranskom moru i alpskim jezerima.

- Iznenadio sam se kada ste mi javili da sam nominiran, jer me obično takve nominacije zaobilaze, dakle, nisam se ovome nadao - kaže Stanković, kojeg pitamo koja mu je bila prva reakcija kada je doznao da je nominiran.

Glasajte za pobjednike u kategorijama za nagradu Zlatni Studio

- Prva reakcija? Pomislio sam: Izgleda da me masa voli, tj. pomislio sam da sam konačno nešto postigao u životu. Druga je bila da bi bilo divno dobiti nagradu jer je već trinaest godina nisam dobio - govori novinar zahvaljujući čijem smo ‘Vjetru u kosi‘ doznali žive li bolje od turizma Talijani ili Hrvati, kako se slažu katolički i pravoslavni svećenici u Sloveniji, kao i zašto je u Italiji espreso jeftiniji nego u Hrvatskoj, a maslinovo ulje tri puta skuplje.

Kako je Stanković zadovoljan ‘smjerom vjetra‘, odnosno emisijama snimljenim u sklopu pete sezone njegovog televizijskog serijala?

image

Aco Stanković

Instagram/aco Stanković/

- To su neke male crtice koje smo u petnaest dana snimanja uspjeli snimiti po susjedstvu i drago mi je ako se to nekome svidjelo jer je u tih šest epizoda uloženo puno truda cijele ekipe koja je radila ‘Vjetar u kosi‘ - govori reporter koji je u ovoj sezoni obradio Italiju i Sloveniju.

Čitatelji mogu glasati jednom dnevno, dok će pretplatnici premium sadržaja Jutarnjeg lista moći glasati dva puta unutar 24 sata. Postanite i vi pretplatnici premium sadržaja klikom OVDJE

- Nekako se to nametnulo samo od sebe. U prošle četiri sezone išli smo u suprotnom smjeru, dakle na istok, a sada smo otišli malo na zapad i snimali Alpe koje su vizualno jako zahvalne za putopisne emisije. Još ako nađeš dobre sugovornike više od pola posla je napravljeno - ističe Stanković.

Što je najneobičnije što mu se dogodilo na tom putovanju?

image

Aco Stankovic

- Pa to što smo se pretrpali poslom u tih petnaest dana u strahu da nešto ne propustimo, a onda smo u montaži shvatili da imamo previše materijala tako da ćemo nešto morati staviti i na YouTube jer u TV putopis sve ne stane - priznaje HTV-ovac čija se 24. sezona emisije ‘Nedjeljom u 2‘ od ove jeseni prikazuje na programu. Koji trenuci iz emisija emitiranih tijekom 2023. godine (dakle, u 23. i 24. sezoni emisije), će mu ostati oni za pamćenje?

- Emisije iz 2023. godine pamtit ću po tome da su nas bojkotirali iz HDZ-a što mi dođe kao kompliment. A pamtit ću ih i po nekim dragim gostima, među kojima su mi bili glumac Kićo Burić, pjevač Duško Kuliš i kolega Božo Sušec - kaže Stanković.

image

Zlatni Studio

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 12:24