VJETAR U KOSI

Aco Stanković na motoru obilazi Sloveniju i Italiju: ‘Nije baš udoban, ali sat, sat i pol bez stajanja izdrži‘

Na tom motoru dosad je posjetio muzej Rolling Stonesa u Portorožu, muzej Tomosa u Kopru, mjesto San Danielle...

Aco Stanković

 Instagram/Aco Stanković/

Po završetku 23. sezone HRT-ove emisije ‘Nedjeljom u 2‘ Aleksandar Stanković odmah je krenuo na snimanje nove sezone svog putopisnog serijala ‘Vjetar u kosi‘. Ovog puta na motoru obilazi Sloveniju i Italiju, a u petoj sezoni serijala jezdi na, kako kaže, ‘old school bikeu‘.

- Nakon prošlogodišnjeg malog Mankija ove godine tu je pet puta jači motor, s dva cilindra, četrdeset i sedam konja, mekim ovjesom, potrošnjom od četiri do četiri i pol litre na sto kilometara i rezervoarom od četrnaest litara. Old school bike s kojim osim vozikanja po gradu i okolici možete napraviti sasvim pristojnu turu kao što i mi radimo. Nije pretjerano udoban, ali sat do sat i pol bez stajanja se izdrži bez problema - napisao je na svom Facebook profilu Stanković koji je dosad na tom motoru posjetio muzej Rolling Stonesa u Portorožu, muzej Tomosa u Kopru, mjesto San Danielle čijih 7000 stanovnika proizvodi šest puta više pršuta od cijele Hrvatske, arboretum Volčji potok kraj Ljubljane...

- Sanja Mikleušević Pavić tata mata je cijelog ovog putopisa. Ona je zadužena za pregled terena, organizaciju sugovornika, smještaj, psihološku pomoć - otkrio je Stanković u čijem ćemo novom putopisu na HTV-u moći uživati na jesen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. ožujak 2024 05:35