NE PROPUSTITE!

Zagrebačka filharmonija i muzička akademija daruju publiku koncertom

Zagrebačka filharmonija

Na samom početku godine, već tradicionalno će se održati koncert koji Zagrebačka filharmonija u suradnji s Muzičkom akademijom poklanja publici – naime, studenti Muzičke akademije kao solisti nastupit će uz Zagrebačku filharmoniju 14. siječnja u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Odabrani studenti ravnopravno će svirati sa stalnim članovima našeg najboljeg Orkestra, što je za mlade glazbenike neprocjenjivo i vrijedno profesionalno iskustvo.

Koncert solista Muzičke akademije i Zagrebačke filharmonije održat će se 14. siječnja s početkom u 19:30 sati u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog pod ravnanjem maestra Ivana Josipa Skendera. Izvedba će uključiti djela skladatelja Mauricea Ravela i Jeana Sibeliusa, a sudjelovat će solisti Krešimir Klarić, Fabijan Košćak, Davor Nekjak te Matej Mihaljević. Koncert će uključiti i praizvedbu djela Die Suche nach dem Licht, za orgulje i orkestar studenta kompozicije Krešimira Klarića.

Muzička akademija i Zagrebačka filharmonija koncert daruju Gradu, odnosno pretplatnicima Zagrebačke filharmonije, profesorima i studentima Muzičke akademije, studentima Sveučilišta u Zagrebu te Hrvatskoj glazbenoj mladeži.

Ulaz na koncert je slobodan, uz obavezno preuzimanje ulaznica na blagajni Zagrebačke filharmonije te uz predočenje COVID potvrde ili važećeg negativnog testa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 18:02