Weekend Food Festival servira doživljaje koji se ne propuštaju!

Svi putevi od 19. do 21. travnja vode u Rovinj

Weekend Food Festival

Samo tjedan dana dijeli nas od trećeg Weekend Food Festivala! Jedan od najvažnijih gastronomskih festivala ove godine donosi brojne novitete, otvara vruće programske teme, dovodi istaknuta imena gastro scene iz regije i svijeta, kuha sadržajan ugostiteljski program i garantira odličnu zabavu. Rovinj će se tako treću godinu zaredom, od 19. do 21. travnja, pretvoriti u platformu za raspravu o aktualnim temama i izazovima s kojima se suočava gastronomska scena i bit će mjesto okupljanja stručnjaka i entuzijasta gastronomije koji će na jednoj lokaciji imati priliku doživjeti nevjerojatnu količinu događanja, doživljaja i okusa.

image

Alejandro Serrano

image

Ante Udovičić

image

Weekend Food Festival

image

David Skoko

image

Weekend Food Festival

O tome kako zapravo izgleda iskustvo stažiranja i rada u svjetskim restoranima govorit će Matija Bogdan, executive chef Aminess Hotels & Resort, Ante Udovičić, vrhunski chef Lemongardena i poznato TV lice te Mate Janković, chef restorana SOL na panelu „Je li se mučenje isplatilo?“. U Rovinj stiže i jedan od najpoznatijih hrvatskih chefova David Skoko, koji je prošle godine uzburkao javnost tvrdnjom da baš sve u gastronomiji radimo krivo. Zajedno sa cheficom Vesnom Miletić, vlasnicom Tača, i chefom Dvora Hrvojem Zirojevićem promišljat će o tome ide li nam gastronomska scena nizbrdo te zašto ignoriramo važnost dobrih tradicionalnih restorana, dok će vrhunski chefovi i vlasnici uglednih hrvatskih i slovenskih restorana Marina Gaši, Janez Bratovž i Jure Tomič diskutirati o isplativosti fine dininga.

image

Hrvoje Zirojević

image

Ivana Bekavac

image

Janez Bratovž

image

Jeffrey Vella

image

Katarina Vrenc

image

Marina Gaši

image

Weekend Food Festival

Festival koji će biti domaćin najprestižnijim gastro i eno imenima otkrit će i što i kako francuski vinogradari mogu učiti od makedonskih enologa. Svoju priču ispričat će jedan od najistaknutijih regionalnih poslovnih lidera, legendarni vlasnik makedonske vinarije Tikveš, Svetozar Janevski. Na pozornicu Weekend Food Festivala sjest će i suvlasnici Boogie Laba Mladen Vidović i Karlo Vulin. U razgovoru s direktorom agencije Pepermint, Tomom Ricovom, ispričat će sve o ovom fenomenu koji je prerastao granice Hrvatske i otkriti tajnu kako ekspresno proći put od Pakoštana preko Zagreba do New Yorka.

S tajnama koncepta izvrsnosti posjetitelje će upoznati uspješni chefovi Paul Ivić, Jeffrey Vela i Leonardo Fonseca, o popularnosti zagrebačkih i ljubljanskih azijskih restorana govorit će Davor Bienenfeld i Grega Repovž, a legendarni chef Maximilian J.W. Thomae, tvorac moderne turske kuhinje, diskutirat će s Davorom Butkovićem i Igorom Kotaranom o sličnostima i razlikama turske i hrvatske ugostiteljske scene.

image

Weekend Food Festival

image

Mate Janković

image

Matija Bogdan

image

Maximilian J. W. Thomae

image

Paul Ivić

image

Svetozar Janevski

Ovogodišnji program Weekend Food Festivala istražit će trendove u mesnoj i pekarskoj industriji, jedan od najboljih barista Nik Orosi pričat će o kavi, Roxanich i Čimbur o obiteljskim brendovima, saznat ćemo i što to slovenski ugostitelji rade bolje, koja je tajna ugostiteljskog fenomena Beograda, a bit će proglašen i najbolji mladi kuhar u okviru natjecanja METRO Junior Top Chef. Na Festival dolaze i poznati svjetski i domaći chefovi i ugostitelji: Alejandro Serrano, Katarina Vrenc, Ivana Bekavac, Mate Sučić, Stiven Vunić, Gabrijela Flica, Boris Šuljić, Daniela Kramarić, Daniel Đekić, Filip Ćirić, Dario Kožul, Gašper Puhan, Nevena Veselinović,

Poseban naglasak ovogodišnjeg Weekend Food Festivala je na Weekend Food Marketu, mjestu na kojemu će brojni ugostitelji posjetiteljima osigurati jedinstvenu ponudu i promociju lokalnih specijaliteta i autohtonih, ali i internacionalnih jela. Kako bi svi mogli uživati u bogatoj gastronomskoj ponudi, Weekend Food Market bit će otvoren za sve posjetitelje, dok će oni koji žele slušati predavanja i sudjelovati na panelima i radionicama trebati festivalske kotizacije koje su dostupne na web stranicama Festivala. Naravno, nezaobilazan dio Weekenda je zabava koju garantiraju istarska legenda Alen Vitasović i Neno Belan.

Domaćin i partner Weekend Food Festivala i ove godine je Maistra. Ulaznice osigurajte na www.weekendfoodfestival.com i vidimo se u Rovinju od 19. do 21. travnja!

image

Neno Belan

image

Nik Oroši

image

Party Mario Huljev

image

Weekend Food Festival

image

Weekend Food Festival

image

Weekend Food Festival

image

Weekend Food Festival Žiri

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 02:24