VIDEO Najbolja božićna glazba: Jeste li čuli što se dogodilo na narodnom?

Prvi put sviraju strane božićne pjesme! Na narodnom su okupili naše glazbene zvijezde koje su ekskluzivno za njihove slušatelje i gledatelje obradile najljepše strane božićne klasike.

narodni

Ove su godine blagdani uz narodni posebno čarobni. Prvi put u povijesti na radiju poznatom po najboljoj domaćoj glazbi sviraju i strane božićne pjesme. Dosad smo ih imali priliku čuti u izvedbi, primjerice, Franka Sinatre, Lady Gage, Britney Spears, Chrisa Reae, a sada ih samo na narodnom pjevaju Saša Lozar, Jacques, Franka, Albina, Marko Tolja….

'Sljedećih mjesec i pol na narodnom će svirati najbolja božićna glazba. Željeli smo našim slušateljima pružiti nešto posebno za nadolazeće blagdane, naročito s obzirom na okolnosti u kojima i ove godine dočekujemo Božić. Glazba ima moć svaki dan učiniti ljepšim', poručuje Katijan Knok, direktor radija koji je s ovim ciljem okupio brojne glazbenike.

Tako ‘Driving Home For Christmas’ sada slušamo u izvedbi Filipa Rudana.‘Have Yourself A Merry Little Christmas’ proslavila je Judy Garland, obradili su je velikani poput Franka Sinatre, a sada je to učinila i naša Franka kojoj je glazba neizostavni dio blagdanske čarolije: ‘Meni božićno razdoblje zapravo kreće kad prvi put čujem 'All I Want For Christmas'.'

Taj legendarni hit koji je Mariah Carey snimila ’94. obradila je Lorena Bućan, a njihov kolega Roko Vušković pridonosi čarobnoj atmosferi pjesmom ‘Jingle Bells’. Albina se odlučila za Britney Spears i ‘My Only Wish’, a zajedno sa Stjepanom Lachom snimila je 'Feliz Navidad'. Božić bez pjesme nezamisliv je mladoj splitskoj pjevačici: ‘Svake godine se okupimo kod bake na selu, palimo badnjak, idemo na misu, imamo zajednički objed, a to ništa ne prolazi bez pjesme.’

Saša Lozar na narodnom pjeva ‘The Christmas Song’, a za hit ‘Do They Know It’s Christmas’ snage su udružili Vinko Ćemeraš, Matija Cvek, Filip Rudan i Saša Lozar. Jacques Houdek predstavio nam je svoju verziju pjesme ‘Santa Claus Is Coming To Town’.

Marko Tolja i Gina, kao i Lady Gaga, Michael Bublé i druge svjetske zvijezde prije njih, obradili su ‘Baby It’s Cold Outside’. Božićni klasici iz godine u godinu slušaju se u Markovom domu, a da bez glazbe nema života, pa tako ni božićne atmosfere, poručuje Gina.

Svi koji sudjeluju u ovoj božićnoj bajci na narodnom nastupit će i u posebnom blagdanskom izdanju Living Room Acoustica, 9. prosinca.

#narodni - soundtrack stvoren za najčarobniji dio godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 22:00