Taste the Mediterranean 2024: Međunarodni kulturno - gastronomski festival u Hotelu Excelsior

Dubrovnik će 3. i 4. listopada ugostiti festival Taste the Mediterranean, prestižno kulturno i međunarodno gastronomsko događanje koje se održava u kultnom Hotelu Excelsior.

Taste the Mediterranean, Excelsior

Ovaj povijesni hotel, smješten u blizini stare gradske jezgre i s prekrasnim pogledom na Jadransko more, poznat je po svojoj stoljetnoj tradiciji ugostiteljstva i brojnim eminentnim gostima. Festival donosi jedinstvenu priliku za uživanje u kulinarskim kreacijama renomiranih chefova, uz istovremeni doživljaj vrhunske glazbe.

image

ALH, Hotel Excelsior Dubrovnik

Mt/

Dubrovnik Welcomes Italy

U četvrtak, 3. listopada, večera je posvećena izvanrednoj talijanskoj kuhinji, a prikazati će je talentirani chef Damiano Nigro, nositelj prestižne Michelinove zvjezdice. U suradnji s cijenjenim domaćim kuharom Matom Matićem iz dubrovačkog restorana Vapor, kreirat će se elegantan jelovnik od šest sljedova, koji će oduševiti sva čula. Ovaj izvanredan događaj dodatno će obogatiti glazbeni nastup istaknutih izvođača Sandre Bagarić i Darka Domitrovića, stvarajući nezaboravnu večer za sve prisutne.

image

Chef Damiano Nigro

image

Restoran Vapor, chef Mate Matić

Katija Zivkovic/

Dubrovnik Welcomes France & Japan

Petak, 4. listopada, donosi ekskluzivnu večeru koja će spojiti elemente francuske i japanske kuhinje s lokalnom tradicijom. Chef Ippei Uemura, ambasador japanske kuhinje u Francuskoj, pridružit će se dubrovačkom chefu Petru Obadu. Ova kulinarska suradnja rezultirat će jedinstvenim jelovnikom od šest sljedova, a posjetitelji će imati priliku uživati u raskošnom iskustvu uz veličanstveni nastup operne dive Sandre Bagarić i pijanista Darka Domitrovića.

image

Chef Petar Obad

image

Chef Ippei Uemura

David Girard/

Ovaj festival predstavlja savršen spoj gastronomije, kulture i umjetnosti, stvarajući jedinstven doživljaj koji će zasigurno ostati u sjećanju svih posjetitelja. Ne propustite priliku da budete dio ovog izvanrednog događaja i rezervirajte svoje mjesto na vrijeme!

Ekskluzivna ponuda smještaj i večera:

https://www.adriaticluxuryhotels.com/special-offers/

QR kod za večere bez smještaja:

https://www.adriaticluxuryhotels.com/special-offers/taste-the-mediterranean/

Kontakt za rezervacije:

Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

+385 20 300 340

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. rujan 2024 15:13