Slovenci predstavili brojne novitete u turističkoj ponudi

Uoči nove ski sezone u brojnim skijaškim destinacijama ulažu u modernizaciju i proširenje ponude u kojoj će uživati sve brojniji hrvatski gosti

promo

 Rene Karaman/

U Zagrebu se u organizaciji portala Relaxino održala već tradicionalna godišnja poslovna radionica u okviru koje Slovenska turistička organizacija (STO) predstavlja turističke rezultate i novitete u turističkoj ponudi, a predstavnici destinacija kroz susrete s brojnim domaćim agentima koji su ove godine stigli iz različitih dijelova Hrvatske, dogovaraju suradnje koje iz godine u godinu rezultiraju sve boljim turističkim brojkama.

image

Andreja Milas, Aleksandra Lipej, Sara Stranjaković, Dušan Pšeničnik, Vlatka Vužić

Rene Karaman/

Hrvatski gosti u sve većem broju, iz godine u godinu, dolaze u neku od slovenskih destinacija te sada, po završetku vaše ljetne turističke sezone, tijekom koje su brojni naši državljani boravili na vašoj predivnoj obali, ponovno očekujemo „razmjenu“, tj. dolazak Hrvata na odmor kod nas“, istaknuo je Dušan Pšeničnik, ekonomski savjetnik Veleposlanstva Republike Slovenije u Hrvatskoj.

image

promo

Rene Karaman/

Između dvadesetak slovenskih destinacija, od onih u kojima se odvija „city break“ turizam preko termi, skijališta do prirodnih fenomena i outdoor ponude, zasebno se predstavo Bohinj kao idealna destinacija za „bijeg“ od užurbane svakodnevice. Spektakularne Alpe koje služe kao kulisa prekrasnom Bohinjskom jezeru najprepoznatljivija su razglednica ove destinacije, a smještajne jedinice tvrtke Alpinia nalaze se u najljepšem i najpoznatijem dijelu te razglednice - Nacionalnom parku Triglav. Odmor u Bohinju nudi široku lepezu izbora za goste, od onih koji traže aktivan odmor do onih kojima je cilj opuštanje u weellnes oazama, ali i uživanje u bogatoj gastro ponudi čiji su djelić predstavili slatkim delicijama uz koje se nazdravljalo vinima iz Kleti Krško te vinarije Radgonske gorice.

image

promo

Rene Karaman/
image

promo

Rene Karaman/

"Najveći broj noćenja hrvatskih turista zabilježili smo tijekom 2022. godine u planinskim općinama, a slijede ih općine s termalnim izvorima i Grad Ljubljana. Naši dragi susjedi Sloveniju najviše posjećuju tijekom zimske sezone, a zatim slijedi jesenska“, izjavila je Aleksandra Lipej iz Slovenske turističke organizacije i podsjetila da su brojna slovenska skijališta evoluirala u turističke destinacije s cjelogodišnjom ponudom te osim zimskih radosti nude brojne aktivnosti za goste svih uzrasta bez obzira na godišnje doba. Naglasila je i važnu činjenicu da su ove godine uložena znatna sredstva u modernizaciju i širenje ponude na brojnim slovenskim skijalištima što će, vjeruju, rezultirati još većim interesom hrvatskih gostiju za skijanje u Sloveniji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 06:32