Sisačko-moslavačka županija u Sisku gradi medicinski wellness & spa centar

Projekt o kojem se u Sisku govori već 30 godina - potvrda potpuno novog i suvremenog pristupa zdravstvenim uslugama

Župan Ivan Celjak, predstavljanje projekta medicinskog wellness&spa centra

Jedan od najvećih razvojnih projekata Sisačko-moslavačke županije koji će se realizirati u narednom razdoblju je izgradnja nove zgrade medicinskog wellness & spa centra SMŽ pokraj sadašnje zgrade Jodnog lječilišta u Ulici Nikole Tesle u Sisku.

Centar će imati zdravstvenu i komercijalnu namjenu i bit će na korist svih stanovnika županije, onih kojima je potrebna zdravstvena pomoć i koji će zdravstvene usluge moći koristiti putem uputnice, ali i onih građana koji će se samo željeti rekreirati. U zgradi wellness & spa centra nalazit će se rehabilitacijski i rekreacijski sadržaji poput bazena, višenamjenske dvorane, teretane, wellness & spa zone, ugostiteljskog objekta te prostori za ostale prateće sadržaje.

Župan Ivan Celjak predstavio je već ovaj projekt javnosti, ali i zaposlenicima koji rade u sklopu Jodnog lječilišta od kojih je dobio punu podršku za njegovu realizaciju.

image

Vizualizacija medicinskog wellnes&spa centra

Nadogradnja kvalitete života u gradu Sisku

„Korisnicima fizikalne medicine i rehabilitacije, ali i građanima koji nisu korisnici fizikalne medicine i rehabilitacije, a žele doći i koristiti neke od sadržaja, bit će na raspolaganju doista bogat sadržaj - 4 unutarnja bazena od kojih će jedan biti veliki bazen s tri trake od 25 m za rekreacijsko plivanje, whirpool, hidroterapijski bazeni u koji će se moći spustiti toboganom s kata, na katu će biti 2 hidroterapijska bazena od kojih će jedan biti pod otvorenim nebom. U novoj zgradi bit će saune, doživljajni tuševi, medicinske sobe, sobe za masažu, multifunkcionalna sportska dvoranu koja će se moći koristiti i kao kongresna dvorana,“ najavio je župan Celjak.

Osim zgrade medicinskog wellness & spa centra, Sisačko-moslavačka županija kreće s izradom projektne dokumentacije za izgradnju vanjskih bazena koji će se nalaziti također na tom prostoru pokraj zgrade sadašnjeg Jodnog lječilišta koja je trenutno u obnovi.

image

Vizualizacija unutarnjeg bazena

Nova vrijednost i novi sadržaji

Zgrada Jodnog lječilišta u kojoj se nalaze Odjel za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju i Odjel dermatologije i venerologije trenutno se cjelovito obnavlja, a radovi bi trebali biti završeni u proljeće iduće godine. Zgrada neće biti samo vraćena u stanje prije potresa, već se cijelom tom prostoru, najavljenim projektom izgradnje medicinskog wellness & spa centra te vanjskih bazena, dodaje nova vrijednost i novi sadržaji koji prije nisu postojali.

Suvremeni pristup zdravstvenim uslugama

Osnivanje Jodnog lječilišta i izgradnja nove zgrade, jedan je od razvojnih projekata koji će omogućiti revitalizaciju Sisačko-moslavačke županije i potpuno korištenje svih njenih potencijala. Realizacija ovog projekta, o kojem se u Sisku govori već više od 30 godina, znači nadogradnju kvalitete života u gradu Sisku, ali i potpuno novi i suvremeni pristup zdravstvenim uslugama.

Procijenjena vrijednost projekta iznosi 13 milijuna eura, a radovi bi trebali započeti u prvoj polovici iduće godine.

Pokrenuta istraživanja za jodnu vodu

Sisačko-moslavačka županija pokrenula je i izradu projektne dokumentacije za istraživanje jodne vode po kojoj je Sisak poznat.

„Pokrenuli smo istraživanja za jodnu vodu i stručnjaci trenutno određuju poziciju za bušenje, iduće godine bušimo i tražimo jodnu vodu. Već sada smo uredili prostor za kade s jodnom vodom i korištenje svih zainteresiranih za taj oblik zdravstvene zaštite“, najavio je župan Celjak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 06:55