Sada je odlično vrijeme za postavljanje solarne elektrane

Početak proljeća odlično je vrijeme za odluku o prelasku na čistu i ekološki prihvatljivu solarnu energiju. Ako se za kupnju odlučite danas, već ovoga ljeta možete imati vlastiti izvor električne energije na svome krovu.

solarni paneli

 Promo

Početak proljeća odlično je vrijeme za odluku o prelasku na čistu i ekološki prihvatljivu solarnu energiju. Cijeli postupak od prvog kontakta i odluke o kupnji do postavljanja i puštanja solarne elektrane u pogon traje u prosjeku od 90 do 120 dana, stoga ako se za kupnju odlučite danas, već ovoga ljeta možete imati vlastiti izvor električne energije na svome krovu.

Solarni potencijal izuzetno je velik na području cijele Hrvatske, pa i do 50% veći od europskog prosjeka, ovisno o tome u kojem dijelu Lijepe naše se nalazi nekretnina na koju se postavlja solarna elektrana. Prosječna solarna elektrana za kućanstvo u Hrvatskoj snage je pet kilovatsati i najčešće može pokriti potrebe četveročlane obitelji, ovisno o njihovoj potrošnji i lokaciji. Izračunajte koliko biste vi mogli uštedjeti postavljanjem solarne elektrane na svoj krov.

Zašto je važno odabrati kvalitetnog proizvođača solarnih panela?

S više od 1000 prodanih solarnih elektrana prošle godine, Energia naturalis vodeća je tvrtka u RH u segmentu postavljanja solarnih elektrana. ENNA grupa surađuje s pouzdanih partnerima u svim segmentima svojega poslovanja, pa tako i u odabiru partnerskih tvrtki koje proizvode solarne panele.

Na količinu proizvedene električne energije iz Sunca ne utječu samo geografska širina i vremenski uvjeti, već i učinkovitost rada PV modula, odnosno vrsta opreme koja se koristi pri ugradnji solarne elektrane na krov. Upravo zato je važno odabrati kvalitetnu, iskusnu i pouzdanu tvrtku poput Energije naturalis koja koristi isključivo Tier 1 solarnu opremu. Tier 1 skupina proizvođača solarne opreme definirana je skupom kriterija koje određuje Bloomberg, vodeći globalni medijski servis, a označava najsigurnije i najkvalitetnije brendove solarnih panela prikladne za kućanstva i tvrtke.

Postoji nekoliko razloga zašto se Tier 1 proizvođači solarnih panela smatraju boljim izborom od drugih proizvođača:

1. Kvaliteta proizvoda: Tier 1 proizvođači solarnih panela proizvode visokokvalitetne solarne panele koji su dugotrajniji i učinkovitiji u generiranju električne energije.

2. Financijska stabilnost: Tier 1 proizvođači solarnih panela su velike i financijski stabilne tvrtke s dobrim kreditnim rejtingom. To znači da je šansa da takva tvrtka bankrotira puno manja te će oni biti u stanju isporučivati proizvode, zamjenske dijelove i podržavati jamstvo za svoje proizvode.

3. Jamstvo: Tier 1 proizvođači solarnih panela nude dugotrajne garancije na svoje proizvode, što pruža dodatnu sigurnost i povjerenje u njihove proizvode. Stručnjaci tvrtke Energia naturalis stoje kupcu na raspolaganju tijekom cijelog procesa postavljanja, a i nakon puštanja same elektrane u pogon.

Kad bismo svijet solara usporedili s automobilskim svijetom, Tier 1 proizvođači bili bi slični brendovima kao što su Mercedes-Benz ili Audi. Oni nude visokokvalitetne proizvode koji su dugotrajniji, učinkovitiji i pouzdaniji u usporedbi s manje kvalitetnim, manje sigurnim, ali često i jeftinijim proizvođačima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 05:30