Počinje drugo izdanje ITF Wheelchair Croatia Open by HEP

 Manuel Paljuh

U petak se na Umag Tennis Academy igra vrlo važan turnir ITF Wheelchair Croatia Open Umag by HEP. Riječ je o teniskom turniru turnir tenisača u kolicima koji se ove godine drugi puta održava tijekom Plava Laguna Croatia Open Umaga. Tenis u kolicima je jedan od najrazvijenijih i najbrže rastućih sportova za osobe s invaliditetom u svijetu, a tijekom Plava Laguna Croatia Opena Umag posjetitelji će imati priliku gledati neke od najboljih tenisača svijeta.

image
Umag Tennis Academy, ITF Wheelchair Tennis Croatia Open by HEP. Anto Joskic.
Goran Stanzl/pixsell

Organizator ovog turnira je Anto Joskić, najbolji hrvatski tenisač u kolicima koji je ovom prilikom izjavio: „Sve je počelo 2018. godine kada sam sudjelovao na jednoj od tribina Razgovori o sportu, nakon čega su direktorica izvršnog odbora turnira Arlen Brozić i naš sponzor HEP predložili održavanje ovog turnira. Nadam se da će ovaj naš turnir postati dio tradicije umaškog turnira“.

Danas je održan i ždrijeb, koji nam donosi zanimljive mečeve. Na turniru sudjeluje 11 natjecatelja, a već u prvom kolu bit će hrvatski derbi Miloš – Maretić. Sven Maretić je naglasio kako nikad nisu igrali jedan protiv drugog tako da očekuje dobar i kvalitetan meč te se nada da ga neće pokvariti vrućina.

image
Sven Maretić i Anto Joskić
Manuel Paljuh

Anto Joskić o očekivanjima od turnira: „Imamo 11 nositelja iz pet zemalja. Imamo četiri igrača iz Hrvatske – osim mene tu su Sven Maretić iz Splita, Dražen Mikšić i Jozo Miloš. Jako nam je važno sponzorstvo HEP-a, bez njih ne bismo mogli organizirati turnir, tako da im od srca još jednom zahvaljujem. Hrvatski savez tenisača u kolicima organizira ovaj turnir kako bismo promovirali sport jer želimo da se što više osoba s invaliditetom uključi u bavljenje sportom“, ističe Joskić.

ITF wheelchair turnir održava se u sklopu Plava Laguna Croatia Opena Umag turnira koji se do 25. srpnja igra na terenima Stella Maris Resorta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 17:00