Osmijeh je najbolji ukras svake osobe - evo što morate znati o pravilnoj oralnoj higijeni!

Znate kako se kaže - osmijeh otvara sva vrata! Kako bi on bio blistav, a osoba koja se smije zračila samopouzdanjem potrebno je voditi računa o pravilnoj oralnoj higijeni.

promo 

 Nikola Zoko

Na to je ukazala i popularna Đakovačka stomatologica, dr.Ivana Borčić Sesar, napominjući kako je pravilno pranje zubi, upotreba 'prave' četkice, interdentalnih četkica i adekvatne paste za zube pola puta prema blistavom osmijehu.

Znate li što znači pravilno održavati oralnu higijenu?

Za početak, kako je rekla dr.Borčić Sesar izuzetno je važno redovito prati zube (min. dva puta na dan) pomno odabranim pastama za zube i četkanjem u trajanju od 2-3 minute. Kako bi se temeljito uklonila nečistoća s usne šupljine uvijek je potrebno izabrati mekanu ili srednje tvrdu četkicu, koristiti interdentalne četkice i zubni konac. Isto tako paziti na prehranu i mijenjati četkicu svaka tri mjeseca.

image

promo

Nikola Zoko

- "Curaprox četkice za zube su moja preporuka za uspješno održavanje oralne higijene. Riječ je o švicarskim četkicama koje imaju najviše vlakna, u odnosu na slične na tržištu. S manjom su glavom pa vam omogućava dosezanje do teško dostupnih mjesta. Na ovoj se četkici nalaze patentirana curen vlakna koja su nježna prema zubima i desnima. Uz to, drška je osmerokutna, držite je poput olovke, a što se tiče dizajna možete odabrati omiljenu boju kako bi se vaša četkica razlikovala u odnosu na druge, držite li je na zajedničkom mjestu sa svim ostalim članovima obitelji" - rekla je stomatologica i pokazala način kako napraviti idealnu dvominutnu oralnu higijenu!

image

promo

Nikola Zoko

Isto tako osvrnula se i na sonične četkice, koje su apsolutni must have, a koja predstavlja najnapredniji sustav četkanja do danas. Za razliku od klasičnih električnih zubnih četkica Curaprox sonične četkice dolazi u tri varijante - Hydrosonic Easy, Black is White i Pro.

image

promo

Nikola Zoko

- "Sonične četkice imaju snažan hidrodinamički učinak te proizvode vibracije (42.000 pokreta u minuti) koje se prenose na vlakna četkice. Ovakva snažna turbulencija mješavinu paste, vode i sline utiskuje u međuzubne prostore te one između zuba i desni, što dovodi do razaranja zubnog plaka i bakterija koje ga stvaraju. Snažna sonična sila usmjerava tekućinu prema mjestima koja vlakna ne mogu samostalno doseći" - dodala je dr. Ivana Borčić Sesar i pokazala djelovanje četkice na čaši obične vode.

image

promo

Nikola Zoko

Nakon što su urbane žene, koje su sudjelovale na radionici Zdrav osmjeh (u sklopu ženskog Women's days by modniALMAnah vikenda u Srijemu) odabrale svoje četkice, došlo je vrijeme i na priču o zubnoj pasti.

image

promo

Nikola Zoko

''Odaberite zubnu pastu koja se ne pjeni'' - rekla je simpatično Borčić Sesar i pokazala šarena pakiranja Curaprox Be You pasti koje ne sadrže agresivna pjenila poput NLS-a (natrij lauril sulfat) i vrlo su uspješne u borbi protiv zubnog plaka. Atraktivne paste osvježavajućih voćnih okusa savršeno se slažu s Curaprox Hydrosonic zubnim četkicama jer ne stvaraju višak pjene i samim time neće oštetiti nježnu sluznicu u ustima. Dodala je i da Curaprox Be You zubne paste na prirodan i siguran način izbjeljuju zube i djeluju protuupalno. Zbog niske razine abrazivnosti (RDA 50) na siguran način vašim zubima vraćaju prirodnu bjelinu!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. studeni 2022 19:16