NE PROPUSTITE

Novi Svijet kulture na kioscima 16. siječnja uz Nedjeljni Jutarnji

Na dar ulomak iz novog romana Quentina Tarantina i veliki kalendar Judita

Svijet kulture na kioscima u nedjelju 16. siječnja

Temat ovoga broja Svijeta kulture je – umjetnost zaokreta i artivizam. O tome kako pod hitno trebamo mijenjati način na koji živimo jer nam prijeti propast govore Darko Rundek i njegova supruga Sanda Hržić. A o artivizmu, odnosno umjetnicima u čijem je radu dominatna politička i društvena agenda piše viša kustosica zagrebačkog MSU Leila Topić.

Posebno nas veseli što donosimo i veliki, biografski intervju s ikonom domaće suvremene umjetničke scene – Vlastom Delimar.

Nakon što smo u prošlom broju donijeli top liste najboljega iz prošle godine u siječnju se Kritičar vraća u punom sjaju. Jurica Pavičić piše o zbrici autobiografskih eseja velikog ruskog filmskog redatelja Andreja Tarkovskog a Nenad Polimac o novom filmu svog omiljenog redatelja Paula Verhoevena "Nepoćudne radnje: život lezbijskih opatica u renesansnoj Italiji". Srđan Sandić preporučuje “Genijalnu prijateljicu” u zagrebačkom HNK a Dragaš live album Oasisa s koncertom iz davne 1996. godine.

A kao poseban dar čitateljima donosimo izvadak iz romana Quentina Tarantina “Bilo jednom u Americi” koji sljedeći tjedan izlazi u izdanju Stilusa.

I dok Omikron divlja poput bure podno Velebita i nosi sve pred sobom, zaronite u novi broj Svijeta kulture. U potrazi za inspiracijom za (nerazuman) izlazak van ili utjehom dok prođe još jedna samoizolacija ili ova grozna bolest.

Svijet kulture poklanja i veliki kalendar Judita, kalendar za 2022. godinu s citatima i motivima iz klasičnog epa Judita Marka Marulića, koji su oslikali učenici Grafičkog odjela Škole primjenjene umjetnosti i dizajna.

Svijet kulture na kioscima je u nedjelju 16. siječnja u paketu s Nedjeljnim Jutarnjim, a broj iz prosinca s top listama najboljeg iz 2021. prolistajte ovdje:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:31