Novi hit u putovanju - ženska vikend putovanja po Hrvatskoj uz uživanje u beauty, modnim i gastro radionicama

Zamislite da s prijateljicama provedete divan, ali do posljednje minute organiziran vikend, daleko od svakodnevice! Da napokon naučite našminkati, ali i koju kremu odabrati! Da shvatite da vaši problemi i nisu baš neki, ali i da smijeh i žensko umrežavanje mogu čuda. Uz sve to, putovanje će začiniti pokoji modni savjet, odlični eno gastro užici ali i istraživanjem Hrvatske zbog čega ćete u sebi misliti ‘bila sam ovdje x puta, a nisam znala da ovo postoji‘. Vrijeme je krenete na hit putovanje Women‘s days by modniALMAnah kojeg je osmislila stilistica i modna savjetnica Alma Premerl Zoko. Ovo je priča o (neobičnom) vikendu po Istri!

promo

 Nikola Zoko

Women's days by modniALMAnah, projekt nastao u vrijeme kovida, a kojeg je osmislila stilistica i modna savjetnica Alma Premerl Zoko s ciljem istraživanja prirode i pomalo skrivenih dijelova naše zemlje, na drugačiji, ženski način, proteklog je vikenda doživio svoj petnaesti put. I to u pitoresknoj Istri, u dva divna grada Buzetu i Bujama koji su ispričali divnu priču o povijesti, a u sadašnjosti pružili divno gostoprimstvo.

image

promo

Nikola Zoko
image

promo

Nikola Zoko

Baza putovanja bio je Buzet u čijem se starom gradu, u prekrasnom butik hotelu Vela Vrata smjestila grupa žena koja je odabrala ovaj program. Naoko, obični hotel, zapravo je prekrasan objekt talijanskog štiha sa skrivenim wellnessom i bazenom koji se nalaze na samom vrhu hotela i prekrasnim pogledom koji seže sve do Slovenije. Kad pogledate s bilo kojeg prozora vidjet ćete i novi dio grada Buzeta, ali i gustu mješovitu šumu u kojoj je davno pronađen i prvi tartuf. Otuda Buzetu naziv 'grad tartufa' od kojih danas živi mnogo obitelji. Kaže se kako u Buzetu svaka kuća ima (barem jednog) psa jer svi i profesionalci i amateri istražuju proplanke u potrazi za blagom. Kako je to kad pas veselo krene s iskopavanjem proljetnog tartufa pokazujući svom gazdi da je pronašao 'blago' žene su vidjele u prekrasnom Parku Natura Tartufa. Vlasnica tvrtke Pietro & Pietro by Natura Tartufi i peta generacija tartufara u ovoj obitelji, Daniela Puh, za vrijeme lova pokazala je ponosno dio šume koji će uskoro postati Park tartufa u kojem će svaki posjetitelj moći doživjeti lov, ali i upoznati povijest pronalaska ove namirnice u bogatoj istarskoj zemlji. Točka na 'I' tartufarenja svakako je uživanje u delicijama - kanapeima ali i poznatoj istarskoj fritaji s crnim tartufom.

image

promo

Nikola Zoko
image

promo

Nikola Zoko

Ovo jedinstveno žensko putovanje specifično je po mnogočemu, pa tako i po tipično ženskim radionicama kroz koje brojne žene uče o svom zdravlju, ljepoti, ali i modi. Kad je o Istri riječ, ona je u svoj svojoj ljepoti pružila prekrasnu kulisu za beauty radionicu Daytox koja je u fokus stavila kožu, kao najveći organ. Kako je u uvodu u interaktivnu radionicu naglasila kozmetičarka Tanja Lukin, koža svakog od nas pokazuje naš lifestyle, odluke koje donosimo, štiti nas, daje nam mogućnost dodirivanja i izražavanja. Upravo zato ona treba i naše poštovanje! A što je bolje od kvalitetne njege proizvodima koji u svom sastavu imaju klinički dokazan aktivni kompleks antioksidansa poput vitamina C, retinola ili vitamina E koji na jedinstven način pomažu koži da se odupre štetnom djelovanju slobodnih radikala. Tanja je pokazala kako se nanose proizvodi, ali i vježba lice što je sve okupljene žene opustiti i pripremilo za drugi korak - make up! Kako je ovog proljeća u fokusu nude make up, odnosno efekt - našminkani ste, ali se to ne vidi, Tanja nije krila oduševljenje novom kolekcijom Bourjois koja je u fokus stavila pet proizvoda koje svaka žena treba imati u svojoj kozmetičkoj torbici. Zvijezde dana bile su novi tekući puder Bourjois Healthy Mix Tinted Beautifier koji predstavlja podlogu za lice s laganim prekrivanjem, pružajući 24 satnu hidrataciju i maskara Twist up the volume koja ima mogućnost skraćivanja ili produžavanja četkice, sve ovisi o tome koji efekt na trepavicama želite.

image

promo

Nikola Zoko
image

promo

Nikola Zoko

Kako bi lice zabljesnulo u punom sjaju još je samo nedostajao osmijeh. Da bi bio blistav i zdrav, važna je kvalitetna oralna higijena. Kako oprati sve podloge zubiju (ima ih, čak pet), ali i koristiti must have svake beauty torbice - interdentalnu četkicu pokazala je stomatologica Mihaela Dijanić na odličnoj radionici Curaprox, otkrivajući i male tajne koja hrana i pića narušavaju prirodnu ljepotu bijelih zubiju. I radionica o proljetnim alergijama koje se mogu sanirati dovođenjem crijeva u balans, za koju se pobrinuo Proimmun, posebno je privukla brojne žene koje je posebno oduševilo predavanje magistre Jasminke Premerl koje je otkrila probiotike koji uvelike pomažu u jačanju tog dijela tijela. Kad je centar našeg zdravlja, crijeva, u balansu, i cijelo tijelo je zdravo. Na kraju tipično ženskih sadržaja na ovom putovanju, Alma je pokazala još jednu zvijezdu - kapi Express dry nail drops za brzo sušenje laka na noktima beauty brenda Aura koje su netom nalakirane noktiće 'osušile' u doslovno dvije sekunde.

image

promo

Nikola Zoko
image

promo

Nikola Zoko
image

promo

Nikola Zoko

Sretne, zadovoljne, lijepe, njegovane, naspavane, relaksirane žene su nastavile svoje vikend putovanje otkrivajući ljepote unutrašnjosti Istre! Iz Buzeta je putovanje vodilo u Buje, prekrasan pitoreskni gradić na sjeverozapadnom dijelu istarskog poluotoka, koji se nalazi između rijeka Mirne i Dragonje. Na granici Buzeštine i Bujštine, grupu je dočekao direktor TZ Buje Valter Bassanese i turistička vodičica Silvia Fakin koji su, ne krijući ljubav prema mjestu u kojem žive pokazali ovaj dio Hrvatske. Bujštinu je grupa prvo otkrila u Oprtlju, malom pitoresknom gradu nedaleko Motovuna, od kuda je put vodio prema Istarskoj pustinji, fenomenu prirode koji svakoga ostavlja bez daha. Na kraju je grupa stigla u Buje, grad maslina koji brojnim turistima ima za ponuditi povijesne, kulturne, eno gastro i zabavne sadržaje. Nakon Buja, grupa je uz odličnog vodiča Deana Prodana upoznala i Buzet, koji svojom elegancijom i ljepotom mami svakog putnika na ponovni dolazak i dodatno istraživanje.

image

promo

Nikola Zoko
image

promo

Nikola Zoko

I na kraju, kako bi bilo boraviti u Istri, a ne doživjeti i sve njezine okuse! Uvertira u istraživanje autohtonog bila je na početku putovanja, kad je Zagrepčanka Daniela Drčec predstavila svoj brend Adorable, pričajući priču o aromatiziranim solima, ali i prekrasnim prirodnim marmeladama koje se mogu kombinirati uz slatka, ali i slana jela. Istra je posebna po brojnim vinarijama, a jednu takvu, manju ali posebnu po mnogočemu, vinariju Valenta posjetile su žene s ciljem isprobavanja njihovih vinskih zvijezda, posebno Valenta Terana Terre di Paradiso nagrađenom zlatom. Gastro točku na 'I' ovog putovanja stavila je ipak sommelierka maslinovih ulja i vina, Nedeljka Krupljan, koja je na terasi hotela Vela Vrata, predstavila svoj jedinstveni projekt Cheers with You sljubljujući na jedinstven način tipične istarske zalogaje i prekrasna ekološka vina OH wines.

image

promo

Nikola Zoko
image

promo

Nikola Zoko
image

promo

Nikola Zoko

Nakon Istre, u kojem je obilježeno 15. žensko vikend putovanje, Women's days by modniALMAnah kreće dalje u istraživanje ljepota naše zemlje. Već krajem ovog mjeseca, vikend 30.04. - 01.05. Alma je osmislila prekrasan vikend u Samoboru, a treći vikend u svibnju, 13. - 15.04.2022 rezerviran je za istraživanje Neretve. Sve detalje o putovanjima možete pročitati OVDJE

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 06:10