Moderna objavljuje da je cijepljen prvi sudionik u ispitivanju faze 2 potencijalnog dvovalentnog cjepiva za docjepljivanje protiv varijante omikron

Potencijalno dvovalentno cjepivo za docjepljivanje specifično protiv varijante omikron (mRNA‑1273.214) tvrtke Moderna objedinjuje Modernino potencijalno cjepivo za docjepljivanje specifično protiv varijante omikron (mRNA‑1273.529) i cjepivo protiv bolesti COVID‑19 (mRNA‑1273).
 FOTO: PROMO

Moderna očekuje da će se u ispitivanje uključiti približno 375 sudionika u SAD‑u.

„Drago nam je da smo započeli ovo ispitivanje našeg potencijalnog dvovalentnog cjepiva za docjepljivanje koje uključuje naše potencijalno cjepivo protiv varijante omikron i naše cjepivo protiv bolesti COVID‑19. Naša platforma utemeljena na tehnologiji mRNA omogućuje nam brzinu i fleksibilnost u razvijanju cjepiva prilagođenog novim varijantama koje se javljaju,“ izjavio je Stéphane Bancel, izvršni direktor tvrtke Moderna. „Naš je cilj biti korak ispred virusa, a predano radimo na tome da generiramo i dijelimo podatke s tijelima nadležnima za zdravstvenu zaštitu dok se pripremaju za jesensku sezonu docjepljivanja.“

U ovom produžetku ranijeg ispitivanja ocjenjivat će se imunogenost, sigurnost i reaktogenost cjepiva mRNA‑1273.214 primijenjenog u jednoj docjepnoj dozi u odraslih u dobi od 18 ili više godina koji su prethodno primili primarno cijepljenje dvjema dozama cjepiva mRNA-1273 i docjepnu dozu cjepiva mRNA‑1273 od 50 µg, pri čemu su docjepnu dozu primili prije najmanje 3 mjeseca. Moderna očekuje da će se uključiti približno 375 sudionika, a ispitivanje će se provoditi na približno 20 ispitivačkih mjesta u SAD‑u.

image
FOTO: PROMO

Moderna također ocjenjuje svoje potencijalno cjepivo za docjepljivanje specifično protiv varijante omikron (mRNA‑1273.529) u ispitivanju faze 2 u SAD‑u. Neovisno o tome, tvrtka ocjenjuje cjepivo mRNA-1273.529 u ispitivanju faze 3 koje se provodi u Ujedinjenom Kraljevstvu u suradnji s Nacionalnim institutom za istraživanja u zdravstvu (engl. National Institute for Health Research, NIHR). Tvrtka očekuje da će u sklopu tog ispitivanja uskoro započeti cijepljenje cjepivom mRNA-1273.214.

O tvrtki Moderna

U više od 10 godina otkako je osnovana, Moderna se iz znanstvene tvrtke koja provodi inovativna istraživanja u području glasničke RNA (mRNA) pretvorila u kompaniju s raznovrsnim kliničkim portfeljem koji uključuje sedam različitih skupina cjepiva i lijekova, bogatim portfeljem intelektualnog vlasništva u područjima koja uključuju mRNA i lipidne nanočestice te integriranim proizvodnim pogonom koji omogućuje brzu kliničku i masovnu komercijalnu proizvodnju. Suradnja s nizom različitih državnih i komercijalnih organizacija u zemlji i inozemstvu omogućila je tvrtki Moderna da ostvari revolucionarna znanstvena postignuća i brzo poveća proizvodni kapacitet. Sposobnostima tvrtke Moderna svjedočili smo i u ovoj pandemiji, kada je ta tvrtka razvila jedno od prvih i najučinkovitijih cjepiva protiv bolesti COVID‑19 koje je dobilo odobrenje za primjenu i stavljanje u promet.

Platforma tvrtke Moderna utemeljena na tehnologiji mRNA počiva na stalnom razvoju osnovnih i primijenjenih znanosti, tehnologije isporuke i proizvodnje mRNA, koji su joj omogućili da razvije lijekove i cjepiva za zarazne, imunoonkološke, rijetke, kardiovaskularne i autoimune bolesti. Moderna je već sedmu godinu za redom proglašena najboljim poslodavcem u biofarmaceutskoj industriji prema ocjeni časopisa Science.

Za više informacija posjetite www.modernatx.com.

Anticipativne izjave

Ovo priopćenje za javnost sadrži anticipativne izjave u skladu s definicijom tog pojma u američkom Zakonu o reformi pravnih postupaka povezanih s vrijednosnim papirima (engl. Private Securities Litigation Reform Act) iz 1995. godine i njegovim izmjenama i dopunama, a koje se odnose na: očekivano uključivanje u ispitivanje potencijalnog cjepiva za docjepljivanje specifično protiv varijante omikron (mRNA‑1273.214) tvrtke Moderna; planove tvrtke Moderna za generiranje i dijeljenje podataka s tijelima nadležnima za zdravstvenu zaštitu prije jesenske sezone docjepljivanja; i očekivanja tvrtke u vezi s proširivanjem ispitivanja faze 3 cjepiva mRNA‑1273.529 u Ujedinjenom Kraljevstvo radi uključivanja cijepljenja cjepivom mRNA‑1273.214. Anticipativne izjave u ovom priopćenju za javnost nisu ni obećanja ni jamstva te se ne bi trebalo u prevelikoj mjeri oslanjati na te izjave jer one uključuju poznate i nepoznate rizike, neizvjesnosti i druge faktore, od kojih su mnogi izvan kontrole tvrtke Moderna i zbog kojih bi se stvarni rezultati mogli materijalno razlikovati od onih koji su izričito navedeni u ovim anticipativnim izjavama ili koji se podrazumijevaju iz tih izjava. Ti rizici, neizvjesnosti i drugi faktori uključuju rizike i neizvjesnosti opisane u dijelu „Faktori rizika“ u posljednjem Godišnjem izvješću (obrazac 10 K) koji je Moderna podnijela američkom Povjerenstvu za vrijednosnice i burzu (engl. Securities and Exchange Commission, SEC) te u dokumentima koje je Moderna naknadno podnijela SEC‑u, a koji su dostupni na mrežnoj stranici SEC‑a www.sec.gov. Osim u mjeri u kojoj to nalaže zakon, Moderna se odriče svake namjere ili odgovornosti za ažuriranje ili revidiranje bilo koje anticipativne izjave sadržane u ovom priopćenju za javnost, bilo zbog novih informacija, budućih događaja ili drugih razloga. Ove anticipativne izjave temelje se na trenutnim očekivanjima tvrtke Moderna i isključivo odražavaju situaciju na datum ovog priopćenja.

IZVOR: Moderna, Inc.

Pročitajte izvornu verziju na accesswire.com:

https://www.accesswire.com/692496/Moderna-Announces-First-Participant-Dosed-in-Phase-2-Study-of- Omicron-Specific-Bivalent-Booster-Candidate

O tvrtki Medison Pharma

Medison je globalna farmaceutska tvrtka posvećena osiguravanju dostupnosti iznimno inovativnih terapija bolesnicima na međunarodnim tržištima. Zahvaljujući iskustvu prikupljenom tijekom više od 25 godina i suradnji s vodećim biotehnološkim tvrtkama, Medison nudi cjelovit spektar usluga tvrtkama koje žele biti prisutne na međunarodnim tržištima. Poslovanje tvrtke Medison uključuje i dio za poslovni razvoj, u sklopu kojega djeluje poseban tim za istraživanje i poslovne procjene koji raspolaže bogatim znanstvenim i komercijalnim znanjima.

Za više informacija posjetite www.medisonpharma.com.

CRO-GAF-2022-3

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:09