Ljeto još nije gotovo - završava u Varaždinu na Špancirfestu

Varaždinski Špancirfest, najdugovječniji, najveći i najpopularniji hrvatski festival odlična je ideja za zabavni oproštaj od ljeta. Održava se petka 19. do nedjelje 28. kolovoza, a prilika je to ne samo za uživanje u desetinama najrazličitijih programa koji se na Špancirfestu nude svaki dan, već i za upijanje ljepote samog Varaždina iz kojeg je festival izrastao.

promo 

 Sinisa Sovic/fas/

10 dana

Punih deset dana ulice povijesne jezgre Varaždina pulsirat će životom i dobrom energijom tisuća i tisuća posjetitelja. Iako najveći broj ljudi, naravno, na Špancirfest stiže tijekom dva festivalska vikenda, niti tjedan između njih nije manje užurban i zanimljiv, baš naprotiv. Desetodnevni format festivala prilika je da baš svi mogu pronaći jedan dan za zabavu i skočiti u Varaždin.

image

promo

500 programa

Veliki i mali koncerti, na velikim, manjim i pop-up pozornicama pružaju na izbor iznimnu raznolikost glazbenih stilova. PAN pozornica, uz bedeme Starog grada ugostit će hrvatske i regionalne zvijezde. Intimna i ekskluzivnija pozornica kod Vile Bedeković donosi probrani program u rasponu od opere, tradicije pa sve do popa, rocka i sevdaha. Kada se na njoj ne svira, igraju se urnebesne komične predstave i ponajbolji stand-up showovi.

Ulice Špancirfesta prepune su događanja, a najveću pozornost privlače ulični performeri, ulični glazbenici i hodajući bendovi iz čitave Europe. Dječji program Špancirfesta omogućava bezbrižnu igru na Vindilandu kod Starog grada ili kreativnu zabavu u hladu Parka kreative, a za one željne adrenalina, uz bedeme Starog grada smjestit će se veliki lunapark.

image

promo

image

promo

Napravit ćete tisuće koraka i doživjeti bezbroj iskustava

Razgledavanje, isprobavanje i kupovanje suvenira odvest će vas na lutanje povijesnom jezgrom grada. Otkrit ćete dizajnersku ulicu Kreativnicu te Umjetničku ulicu posvećenu likovnim umjetnostima.

Doživljaje najbolje u sjećanja utiskuju okusi i mirisi, a finih stvari bit će posvuda. Uz ulične zalogaje i varaždinske restorane, tu je Carlsberg gastro i party zona, a velika gastro novost ovogodišnjeg festivala je Špancir burger festival. Kreiran u suradnji sa Zagreb burger festivalom, ova će gastro atrakcija na posebno uređenom Kapucinskom trgu, donijeti vrhunske burgere iz cijele Hrvatske, a uz mesne bit će plant-based delicija.

Mega-hit Špancirfesta, Vinski grad, opet se vraća na prostrano zelenilo ispred samog ulaza u Stari grad, a uz fantastičnu i svima pristupačnu ponudu probranih uglavnom hrvatskih vina, ove godine je u suradnji s Gastronomadima nastao niz posebnih i s pojedinim vinima sljubljenih zalogaja.

image

promo

Sinisa Sovic/fas/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:29