Koji novčanik odabrati? Praktični vodič za odabir novčanika

Novčanik je mjesto u kojem držimo mnogo vrijednih stvari – od osobnih dokumenata i kreditnih kartica do novca – i zato je važno da bude kvalitetan kako bismo znali da će te vrijedne stvari biti na sigurnom. Koža je materijal koji jamči kvalitetu, tako da je kožni novčanik idealna kombinacija.
Koji novčanik odabrati? Praktični vodič za odabir novčanika

Vrlo često imamo nekoliko torbica i puno modnih kombinacija, ali je novčanik uglavnom samo jedan. U njemu uvijek znamo gdje se što nalazi; dokumenti, kartice, različite potvrde, i, naravno, novac. Budući da je sve od navedenog vrlo vrijedno, ne samo materijalno, već i na druge načine, bitno je imati kvalitetan novčanik koji će to sve sigurno čuvati.

Vrste novčanika

Danas je na raspolaganju zaista mnogo različitih modela novčanika i zbilja svatko može pronaći nešto za sebe. Ako želite biti sigurni da ćete biti u trendu i imati kvalitetan proizvod, s modelom napravljenim od kože nikako ne možete pogriješiti.Kožni novčanici su klasik koji nikada ne izlazi iz mode i za koji znate da će vam služiti dugo vremena.

image
Kožni novčanici

Kako odabrati novčanik?

Odabir novčanika prvenstveno ovisi o životnom stilu pojedinca. Neki ljudi vole sve imati na jednom mjestu pa se odlučuju za veće modele kako bi bili sigurni da će im sve stati, dok drugi preferiraju minimalistički pristup i u novčanik stavljaju samo ono što im je u danom trenutku doista nužno.

Ako imate mnogo različitih kartica, počevši od onih koje je izdala banka i druge financijske ustanove, uz to i puno dokumenata (neki roditelji nose dokumente svoje djece u svom novčaniku, pogotovo dok su djeca mala) i još masu sitnica koje su vam potrebne iz razno raznih razloga, tada je velik novčanik s puno pretinaca idealan izbor za vas.

S druge pak strane, ako vam je dovoljno svega nekoliko pretinaca i džepića, tada možete birati među manjim modelima. Nepobitna je prednost manjih modela da se mogu jednostavno smjestiti u baš svaku torbu i ruksak. No, neki su veći modeli doskočili rješenju tog problema – oni dolaze s posebnom trakicom (koju je moguće vrlo jednostavno skinuti) – što omogućava da se novčanik nosi potpuno samostalno, kao malena torbica.

Također se možete odlučiti da imate dvije vrste novčanika: jedan za kartice i papirnate novčanice, a drugi za kovanice. Novčanici za kovanice su obično manji od standardnih novčanika i imaju veliki zatvarač kako bi bio jednostavniji za korištenje i dohvaćanje sitnog novca. Osim toga, novčanik za kovanice nestandardni je modni dodatak koji će cijeniti pravi modni znalci. Uza sve navedeno, ako imate poseban novčanik za kovanice, tada možete biti sigurni da vaš „običan“ novčanik neće izgledati prenatrpano i da neće biti pretežak jer će kovanice biti na posebnom mjestu.

Usklađivanje s ostatkom modne kombinacije

Novčanik naravno nije jedina stvar koju uzimamo sa sobom kada izlazimo iz kuće. Razni dodatci podižu baš svaku kombinaciju čineći od nje zaokruženu cjelinu. Sat, torbica, ruksak, remen, pokrivala za glavu; sve su to one stvari koje čine nečiji stil unikatnim i zahvaljujući čemu ćemo se uvijek istaknuti iz gomile.

Iako novčanik uglavnom držimo u torbi, to nije nikakav razlog da i on ne bude usklađen s onime za što smo se taj dan odlučili. Odaberite boju i model koji se lako kombinira uz ono što već imate, ili, naravno, odlučite se za nekoliko različitih modela, kako biste bili sigurni da ste uvijek modno usklađeni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 00:42