IZBOR NAJBOLJIH HRVATSKIH MLADIH DIGITALNIH INOVATORA

JAVNI NATJEČAJ ZA KANDIDATURU STUDENTSKIH I UČENIČKIH PROJEKATA
 Digi Award

I. PREDMET JAVNOG NATJEČAJA I OPĆE ODREDBE

Predmet ovog natječaja je prikupljanje prijava za kandidaturu studentskih i učeničkih projekata u sklopu programa “2021 Student DIGI Award”. Prihvatljiva su sva inovativna rješenja. Glavno preporučeno područje su digitalne transformacije, robotika, “smart city” i “smart villages” rješenja, primjene strojnog učenja i umjetne inteligencije, dok su ostala preporučena područja zdravlje i kvaliteta života, energija i održivi okoliš, promet i mobilnost, sigurnost, hrana i bio-ekonomija, moderno obrazovanje, turizam te edukacija.

Javni natječaj i upute za prijavitelje sadržane u njemu pružaju smjernice o načinu podnošenja projektnih prijava, navodeći pravila podnošenja prijava, njihova odabira i nagradni fond.

Za financijsku alokaciju dostupnu kroz ovaj javni natječaj osigurana su sredstva u iznosu od 50.000 kuna.

II. CILJANE SKUPINE

Natječaj je namijenjen:

- svim studentima i učenicima

- svim timovima studenata i učenika

III. NAMJENA KORIŠTENJA NAGRADNOG FONDA

Predmetni javni natječaj temelji se na poticanju inovativnih rješenja. U skladu s predmetom javnog natječaja, prihvatljive su aktivnosti namijenjene razvoju svih inovacija koje trebaju rezultirati proizvodima koji su novost u ponudi društva i/ili na tržištu. To uključuje i inovacije procesa sve dok procesi doprinose razvoju proizvoda.

Inovacije mogu uključivati inovativne proizvode, tehnologije i/ili inovacije vezane uz pružanje usluga.

Preporuka organizatora jest da se dobiveni nagradni fond uloži u daljnji razvoj proizvoda i/ili organizacije/institucije mentora projekta.

IV. PROCES ODABIRA POBJEDNIKA

Nagrade iz ovog poziva bit će dodijeljene selekcijom koju će vršiti žiri nezavisnih stručnjaka.

V. NAGRADNI FOND

Nagradni fond određen je ukupnim osiguranim iznosom pokroviteljstva od 50.000 kuna koji će biti dodijeljen pobjedniku. Ovisno o mišljenju nezavisnog žirija, nagradni fond može se proširiti i rasporediti na maksimalno tri najbolja projekta.

Deset najboljih projekata i inovatora bit će predstavljeno u tiskanom i digitalnom izdanju Jutarnjeg lista. Predstavnik najboljeg projekta imat će mogućnost sudjelovati na jednom od panela u sklopu prateće konferencije u organizaciji Hanza Medije i zastupnika u EP-u Valtera Flege.

Uz financijsku nagradu za odabrane projekte, odabranim projektima omogućena je nefinancijska podrška koja uključuje mentorsku i konzultantsku podršku ZICER-a

VI. ROK I MJESTO PODNOŠENJA PRIJAVE

Natječaj je otvoren do ponedjeljka 15. ožujka 2021. godine do 23.59 sati. Natječajna dokumentacija je dostupna na www.jutarnjilist.hr/studentaward2021

Prijave se dostavljaju putem web obrazaca koji se nalazi ovdje.

Organizator zadržava pravo izmjena i dopuna natječajne dokumentacije.

VII. OBJAVA REZULTATA JAVNOG NATJEČAJA

Rezultati će biti objavljeni u utorak 20. travnja 2021. godine na Velikoj digitalnoj konferenciji u Zagrebu.

image
Digi Award
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 18:24