LJETO IZ SNOVA

Istražite što turiste iz cijelog svijeta godinama privlači na našoj obali

FOTO
 Biletskiy_evgeniy

Nakon dugog perioda provedenog u izolaciji, svima nam je zasigurno potreban zasluženi odmor. Dok u svijetu još uvijek postoje brojne restrikcije, Hrvatska je proglašena jednom od najsigurnijih destinacija za provođenje godišnjeg odmora. Ta činjenica nas je posebno obradovala, jer Hrvatska obiluje predivnim destinacijama koje će i one najtvrđeg karaktera zasigurno ostaviti bez daha. Predivno toplo more, šljunčane plaže kao iz najljepših filmskih kadrova, bogata gastronomska i enološka ponuda, resorti i skrivene uvale. Ove godine si i vi to možete priuštiti. Ljetovanje u Hrvatskoj povoljnije je no ikad, otkrijte zašto je Hrvatska top destinacija u svijetu.

image
PROMO
Fg Trade

Najljepše plaže na Jadranu, a i šire

Za ljubitelje predivnih šljunčanih plaža, ljetovanje u Brelima definitivno je pravi izbor. Brela su malo mjesto koje leži na uskom obalnom pojasu koji dijeli planinu Biokovo od kristalno čistih voda Jadranskog mora. Ovaj mali dio Makarske rivijere posebno se izdvaja po krajoliku koji oduzima dah - veličanstvena planina Biokovo nadvija se nad prekrasne plaže sa sjeverne strane, dok otoci Brač i Hvar uokviruju prizor s juga. Tri najveće plaže u ovom malom mjestu posjeduju plavu zastavu, a najpopularnija plaža Punta Rata uvrštena je među 10 najljepših plaža na svijetu u izboru američkog magazina Forbes. Budući da se u sklopu nje nalazi jedinstvena stijena Kamen Brela, na kojoj rastu predivni zeleni borovi, ova plaža simbol je koji se nalazi na brojnim fotografijama i promotivnim materijalima hrvatskog turizma. Legenda kaže da je ovaj simbolički kamen nastao odronjavanjem s Biokova u more. Posjet ovom malom mjestu zasigurno će vas ostaviti bez daha, a ako ste ljubitelji mediteranske gastronomije, breljanske konobe pravi su izbor za vas.

image
PROMO

Autohtona ljepota dalmatinskih otoka

Za razliku od svih ostalih mediteranskih otoka, koji često izgledaju poput kamenih sjekira zarivenih u morsku pučinu, Brač ima i svoju unutrašnjost, prebogatu floru i faunu i izrazitiji doživljaj godišnjih doba. Ovaj popularan mediteranski otok obrubljen je čarobnim uvalama i prekriven borovim i šumama čempresa. Osunčani brački brežuljci prekriveni su vinogradima čije grožđe daje izvrsna vina. Za ljubitelje gastronomije, preporučujemo kušanje lokalne kuhinje. Brački sirevi i janjetina imaju posebnu ukusnu notu upravo zbog bilja koje raste na otoku. U ranorenesansno doba ponovno su otvoreni antički kamenolomi pokraj Pučišća u kojima su se tijekom renesansnog i baroknog doba obrazovale čitave klesarske dinastije. Uz Jurja Dalmatinca, Andriju Alešija i Nikolu Firentinca u samim kamenolomima klešu deseci drugih klesara. Zanimljivo je da je upravo brački kamen ugrađen u Bijelu kuću u Washingtonu i u Dioklecijanovu palaču u Splitu. Najpoznatija plaža Zlatni rat u mjestu Bol prekrivena je biserno bijelim oblucima, a posebno ju vole ljubitelji jedriličarskih sportova zbog povoljnih vjetrova koji pušu uz obalu. Svima onima, avanturističkog duha, preporučujemo posjet i obilazak Pustinje Blaca.

image
PROMO
Bluestudio

Avanturistički izazovi netaknute prirode

Prirodne šljunčane plaže, kristalno čisto more, beskrajni planinski vrhunci te očuvani tragovi povijesnih vremena čekaju vas u središtu Pakleničke rivijere, Starigrad-Paklenici. Smještena na krajnjem sjeverozapadnom dijelu Dalmacije, ova rivijera pripada Zadarskoj regiji. Nježno položena duž dvadesetak kilometara morske obale, u podnožju veličanstvenog Velebita, Rivijera Paklenica spaja planinu i more. Starigrad je središte rivijere koji je izgrađen na temeljima antičkog grada Argyruntuma. Povoljne klimatske uvjete na ovom području obilježava prožimanje blage mediteranske i oštre planinske klime. Zbog toga je u godini veliki broj sunčanih dana, a zrak osobito pogoduje osobama s problemima dišnih puteva te srčanim bolesnicima. Zbog blizine i dostupnosti planine, posebice atraktivnog kanjona Velika Paklenica, Starigrad nije samo ugodno ljetovalište, već i tradicionalno okupljalište penjača i alpinista, pustolova i znanstvenika te svih ljubitelja prirode koji dolaze uživati u ljepotama Paklenice i Velebita. Sve ljepote Paklenice moguće je doživjeti jedino pješačenjem, a upravo tome služi preko 150 km uređenih planinarskih staza.

image
PROMO

Prilika za obiteljsku idilu

Za sve koji svoj godišnji odmor žele provesti u krugu najmilijih, Tučepi su prava destinacija za ovu sezonu. Tučepi su malo mjesto koje se smjestilo na Makarskoj rivijeri, a poznato je po plaži (4km) koja je jedna od najdužih plaža na Jadranu, a uz koju se nalazi prekrasna šetnica u aleji borova. Tijekom ljeta se ondje organiziraju fešte na kojima možete uživati u hrani, piću i ugodnoj glazbi. Predivne pitome plaže i brojni sadržaji ono su što će zasigurno privući sve generacije, a sama činjenica da se nalaze na Makarskoj rivijeri koja je jedno od najsunčanijih mjesta u Hrvatskoj uz čak 2700 sunčanih sati godišnje će vas privući da pobjegnete iz unutrašnjosti na obalu.

image
PROMO

Odmor iz snova

Za idealan i bezbrižan odmor ovog ljeta, po pristupačnim cijenama, smještaj na ovim idiličnim lokacijama možete potražiti u Bluesun Hotels & Resorts. Uz atraktivnu ponudu od čak 20% popusta na smještaj i vi si možete priuštiti ljetovanje na našoj obali.

U Brelima potražite Bluesun hotel Berulia 5* smješten u borovoj šumi tik uz more; ovaj hotel gostima nudi luksuzan odmor bez gužve. Ako ste ljubitelj otoka i ovog ljeta vas putevi odvedu na Brač, ondje možete pronaći čak dva hotela iz Bluesunove ponude. Bluesun hotel Elaphusa 4* nalazi se 10 minuta hoda od popularne plaže Zlatni rat te se može pohvaliti nagrađivanim wellness centrom. Bluesun hotel Amor 4* idealna je destinacija za ljubitelje mediteranske gastronomije jer hotel samostalno proizvodi maslinovo ulje, a gosti mogu svakodnevno uživati i u domaćim delicijama iz vlastitog, ekološkog uzgoja. Za one avanturističkog duha, Bluesun kamp Paklenica 4* idealna je lokacija gdje ćete pronaći mir, a i sve potrebne atrakcije koje će ispuniti vaš pustolovni duh. Ovaj kamp osim pogleda na osebujan Velebit nudi i privatne mobilne kućice okružene mediteranskim vrtovima gdje možete iskusiti savršen godišnji odmor. Ako svoj godišnji odmor odlučite provesti u krugu obitelji, preporučujemo odlazak do Tučepa i smještaj u hotelu Bluesun Alga 4*. Osim što je smješten tik uz plažu, nudi i bogatu ponudu bazena u kojima će uživati posjetitelji svih uzrasta.

Sadržaj nastao u suradnji Jutarnjeg lista i BlueSun

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 02:30