Intersport i zagrebački maraton

Intersport i zagrebački maraton trče na duge staze

Od Maratonskog polja do Zagrebačkog maratona

Iako je od Maratonskog polja do Atene udaljenost oko 34, 5 km, povijesni izvori nas uče da je upravo po ovom događaju maraton dobio ime. Grčki vojnik Filipid taj je put pretrčao kako bi u grad donio vijest o pobjedi atenjana nad brojčano znatno nadmoćnijim Perzijancima te po objavi sretne vijesti – izdahnuo.

Danas je standardna dionica maratona, koji se smatra jednim od najtežih sportskih disciplina, 42, 195 km. Na Olimpijske igre je uveden 1896., diljem svijeta je prihvaćen kao samostalan i svakim danom sve popularniji sport, a u nedjelju 10. listopada u Zagrebu je održano njegovo 29. (zagrebačko) izdanje.

Trčanje nas povezuje

Intersport je dugogodišnji ponosni sponzor ovog važnog i popularnog sportskog događaja za Zagreb te se i ove godine aktivno uključuje u promociju. Krovni slogan, Sport nas povezuje, kroz promociju je dobio svoju prikladnu izvedenicu – Trčanje nas povezuje, a povezali smo se preko društvenih mreža s dvije profesionalne trkačice, Mateom Parlov Koštro i Katarinom Vukančić te najpoznatijim glumicama među trkačicama Ecijom Ojdanić i Lanom Gojak Bajt. Desetak dana prije samog maratona, naše trkačice su dijelile svoja iskustva oko priprema i zajedno s nama iščekivale ovaj veliki i važan sportski događaj.

Zajedno smo organizirali giveaway za kotizacije, detaljno i znalački analizirali odjeću i opremu koju svi zainteresirani mogu i danas pronaći u prodavaonicama i u web-shopu Intersporta uz prigodne maratonske popuste do čak 30%.

Uz kvalitetne pripreme, ali i kvalitetnu odjeću i opremu, uspjeh neće izostati

29. Zagrebački maraton je iza nas, malo kiše nikoga od onih koji su sudjelovali nije ostavilo pokislim. Ecija Ojdanić javila nam se nakon utrke presretna s rezultatom koji je napravila: „Luda sam od sreće. Moja očekivanja su bila samo ispod 2 sata. A ovo je stvarno čudesan rezultat!“. U konačnici je 11-ta u kategoriji ispod 49.

Maratonke Matea Parlov Koštro i Katarina Vukančić postigle su izvanredne rezultate, Matea je prva u svojoj kategoriji na 10 km, a Katarina je četvrta u svojoj kategoriji, maratonu. Lana Gojak Bajt ove godine nije trčala, jer ima malu bebu, ali uskoro počinje s treninzima i vjerujemo da će se već sljedeće godine trčati uz Eciju i ostvariti odličan rezultat.

A odličan rezultat svatko za sebe može ostvariti ako se doista posveti ovom sportu koji ima toliko toga za vratiti – od forme i zdravlja do sveopćeg ispunjenja.

image
Zagrebački Maraton
image
Intersport
image
Intersport

I zato u kojoj ste god fazi, da li trčite ili tek razmišljate da počnete, posjetite Intersport i povežite se s našim osobljem koje će vas rado savjetovati u vezi odjeće, obuće i opreme idealne baš za vas.

image
Trčanje nas povezuje
Intersport
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:36