Riječ je o pravoj kulinarskoj senzaciji: u šumama nadomak Graza, prijestolnice okusa, rastu tartufi! Grački tartuf jedinstvena je kulinarska dragocjenost, dijamant u kuhinji – neusporedivog okusa, vrlo vrijedan i skup. Ipak, jestivi su samo burbonski tartufi ili jesenski tartufi, ljetni tartufi i zimski tartufi. Šupljih ili drvenastih tartufa i crvenkasto-smeđih tartufa treba se kloniti, baš kao i smrdljivih tartufa!
Nakon velikog uspjeha proteklih godina, Graz, prijestolnica okusa, poziva vas na Sajam tartufa koji će se održati u jesen 2023. godine u dvorištu zgrade Paradeishof, gdje će brojni međunarodni izlagači ponovno predstaviti izvrsne i visokokvalitetne tartufe iz svojih regija.
Zemlja tartufa, Italija, nudi izvanredne poslastice poput salame s tartufima ili sira s tartufima. Svakako posjetite izlagača „Italia Mia“, specijalista za tartufe.
Istra se također predstavlja izvrsnim proizvodima iz linije „Tartufo Prestige“, kao što je kremasti čokoladni namaz s tartufima i popularni crni tartuf. Tartufe iz Štajerske možete pronaći pod nazivom „Prirodni tartufi“. Naravno, Graz također sudjeluje na Sajmu tartufa.
„Šumarska škola“ na primjeru gračkog tartufa pokazuje koje kulinarske blagodati uspijevaju u šumama grada Graza. Tvrtka Gaumengut od njih proizvodi odlične proizvode, među kojima se ističu maslac s tartufima, salama s tartufima i med s tartufima. Na vama je samo da se prepustite uživanju!
Talijansku regiju Pijemont predstavljaju samo najbolji proizvodi, među kojima je tzv. dijamant iz Albe, bijeli tartuf.
Osim bijelog tartufa, Alba nudi tipične proizvode poput lješnjaka, tajarin tjestenine ili Riso Carnaroli, jedne od najboljih talijanskih vrsta riže. Ponuda na sajmu upotpunjena je međunarodnim izborom vina s tartufima iz Pijemonta, Toskane i Štajerske, koja se savršeno uklapaju uz jela od tartufa i osvajaju kulinarske vrhove.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....