Evo na čemu trebate raditi kako biste bili konkurentni na tržištu rada i poželjni poslodavcima

Suvremeno učilište SUS

Jednom kada prestajete učiti, počinjete umirati – riječi su Alberta Einsteina koji je, golemom intelektu unatoč, svakoga dana nastojao naučiti nešto novo. Formalno obrazovanje trebalo bi udariti temelje, a na nama je da na njima gradimo cijeloga života.

U kontekstu brzih i često vrlo značajnih promjena koje obilježavaju tržište rada posljednjih nekoliko desetljeća, javila se i praktična potreba za stjecanjem dodatnih znanja i vještina povrh onih stečenih tijekom spomenutog formalnog obrazovanja.

Dogodilo se to da ubrzani razvoj novih tehnologija i metoda rada potiče promjene u tipičnim radnim zadacima u okviru pojedinog zanimanja, gasi postojeća ili oblikuje nova zanimanja. Zbog toga je postalo neophodno prilagoditi se, a sve kako bi bili konkurentni na dinamičnom tržištu rada.

Težiti usvajanju novih znanja i vještina koje će unaprijediti radnu uspješnost odnosno povećati razinu zapošljivosti postalo je neophodno neovisno o time je li netko samo nezaposlen ili tek razmišlja o promjeni karijere.

Cjeloživotno učenje definira se kao bilo koja aktivnost tijekom (cijeloga) života s ciljem unaprjeđenja znanja, vještina i kompetencija u okviru osobnog, građanskog, društvenog ili profesionalnog djelovanja pojedinca. Dakle, učenje je kontinuirani proces koji traje cijeli život te ne prestaje završetkom osnovne odnosno srednje škole ili fakulteta.

Kada govorimo o cjeloživotnom obrazovanju nemoguće je ne spomenuti Suvremeno učilište koje je najveća privatna ustanova ovakvog tipa u Hrvatskoj. Ono je među prvima započelo realizaciju vaučera za obrazovanje koji su prilika za stjecanje novih znanja i vještina kroz nekoliko programa obrazovanja, a namijenjeni su i zaposlenima i nezaposlenima s navršenih 15 godina života te minimalno završenim osnovnim obrazovanjem.

Najpopularniji programi za stjecanje mikrokvalifikacije, tako, su internetski marketing i brendiranje, mobilno programiranje, upravljanje IoT sustavima, upravljanje mobilnim robotima, Web programiranje, objektno orijentirano programiranje te program obrazovanja za stjecanje djelomične kvalifikacije knjigovođe.

Svi programi započinju uskoro, a iz Suvremenog učilišta pozivaju na iskorištavanje prava besplatnog obrazovanja. Svi detalji mogu se doznati na web adresi www.suvremenouciliste.hr, pozivom na broj +385 (0)98 430-037 ili slanjem upita na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:28