Europsko prvenstvo u tenisu

Europsko prvenstvo u tenisu za veterane po prvi puta stiže na otok Lošinj

Otok Lošinj od 6. do 12. lipnja domaćin vrhunskim tenisačima veteranima

Ljubičić Tennis Academy

 Romulic & Stojcic/

Otok Lošinj će od 6. do 12. lipnja ove godine po prvi puta u Hrvatskoj ugostiti Europsko prvenstvo u tenisu za veterane. Ovaj vrhunski sportski događaj u organizaciji Teniske akademije Ivana Ljubičića i Hrvatskog teniskog saveza veterana te u partnerstvu s Jadranka turizmom i brendom Lošinj Hotels & Villas, okupit će ponajbolje teniske veterane koji su svojevremeno pripadali samom svjetskom vrhu. Snage će odmjeriti na lošinjskim terenima Vitality Hotela Punta, Sunčane uvale te uvale Čikat, a natjecat će se u pojedinačnoj konkurenciji, parovima i mješovitim parovima.

Hrvatska je teniskoj zajednici odavno poznata destinacija, a ove godine upravo otok Lošinj ima čast po prvi puta ugostiti Europsko prvenstvo u tenisu za veterane. Nakon uspješnog prvog izdanja ATP turnira LOŠINJ OPEN CHALLENGER 80, koje je održano u rujnu prošle godine, ovaj je atraktivni turnir donio još jednu sjajnu priliku za daljnje etabliranje Lošinja kao otoka sportske izvrsnosti te obogaćivanje turističke ponude Kvarnera, ali i cjelokupnog Jadrana.

Sretan sam jer mogu poželjeti dobrodošlicu najboljim svjetskim veteranima na prekrasnom otoku Lošinju u ime svih koji sudjeluju u organizaciji prvenstva. Siguran sam da će se svi sudionici, bez obzira na pobjede ili poraze, ovdje dobro zabaviti te se iznimno veselim gledanju dobrih mečeva na terenima Akademije”, poručio je Ivan Ljubičić, bivši treći tenisač svijeta.

S obzirom na to da je riječ o otvorenom prvenstvu, igrači iz cijeloga svijeta od 30+ do 90+ godina imaju mogućnost sudjelovati na ovom sportskom događaju. Štoviše, za igrače će biti osigurane i brojne atrakcije izvan terena, od poklona dobrodošlice, rekreacijskih aktivnosti do vrhunskih gastronomskih delicija s Michelinovom zvjezdicom i lokalnih specijaliteta.

“Veteranski tenis je važna komponenta naše strategije sudjelovanja svih dobnih grupa u sportu i ovaj događaj predstavlja vrhunac sporta za tisuće Senior Tour igrača. Siguran sam da će svi sudionici uživati u nezaboravnom tjednu na prekrasnoj hrvatskoj obali“, rekao je Ivo Kaderka, predsjednik federacije Tennis Europe.

Iako zlatna medalja na ovom Europskom prvenstvu i 1000 ITF Senior Tour rang bodova predstavljaju dovoljan razlog za sudjelovanje, bogatstvo dodatnih prednosti pruža i sam otok Lošinj svojom ljekovitom klimom, ugodnom lipanjskom prosječnom temperaturom te mnoštvom raznolikih sadržaja za sve posjetitelje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:39