NE PROPUSTITE

Danas, u Jutarnjem listu specijalni prilog povodom početka nove školske godine

Back to school 2020

Učenici se 7. rujna vraćaju u školske klupe. Iza njih je jedna, najblaže rečeno, teška školska godina, a kako stvari stoje ni ova naredna neće biti ništa lakša. Pandemija virusa Covid-19 i dalje paralizira cijeli svijet, pri čemu škole nisu nikakva iznimka, i ovogodišnji školarci će zato nastavu pohađati pod posebnim epidemiološkim uvjetima. Kako bi im povratak u školu bio što lakši, Jutarnji list je u suradnji sa stručnjacima obradio najvažnije teme vezane uz život učenika u "novom normalnom", a koje će biti objavljene u srijedu, 2. rujna, u specijalnom prilogu povodom početka nove školske godine.

Prilog otvaramo s ispovijestima šestero učenika koji su nam ispričali kako su pobijedili najtežu školsku godinu te koja su im očekivanja u ovoj koja tek dolazi.

Ujedno donosimo pregled najvažnijih epidemioloških mjera za školarce, kao i savjete roditeljima kako da djeci najlakše objasne da se u školi moraju pridržavati preporuka. Jedna od tema koju smo obradili jesti i online nastava koja će zasigurno ponovno ući u živote đaka u novoj školskoj godini s time da su nam profesori i psiholozi ocijenili koje su bile mane prvog kruga online nastava te su ponudili savjete roditeljima kako da im djeca lakše svladaju nastavu od kuće.

U prilogu ćemo obraditi i temu zdrave prehrane za djecu te ujedno objasniti kako ojačati imunitet djeteta uz pomoć određenih namirnica. Za sve kreativne roditelje i đake smo ujedno napravili kratki vodič kako kod kuće, bez šivaće mašine, izraditi svoju vlastitu masku za školu. Sve ove i druge važne teme možete pročitati u srijedu, 2. rujna, u specijalnom prilogu Jutarnjeg lista povodom početka nove školske godine.

Vidimo se na kioscima!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. kolovoz 2022 05:52