Bitcoin u 2021. godini porastao preko 60%!

 Promo

Cijena bitcoina je tijekom 2021. godine porasla preko 60%, dok je u studenom prošle godine dostigla rekordnu vrijednost od 69 tisuća dolara za jedan bitcoin. Danas se cijena kreće oko 41 tisuća dolara.

Fortrade, za sve koji su zainteresirani naučiti kako od svoje kuće trgovati cijenom Bitcoina (takozvani financijski ugovor za razliku, engl. CFD) ili jednostavno žele proširiti svoje znanje, pripremio je besplatni vodič “Kako trgovati cijenom Bitcoina”. Vodič je prilagođen svim razinama znanja i možete ga preuzeti preko linka ispod.

Besplatni vodič “Kako trgovati cijenom Bitcoina” preuzmite ovdje.

Pogledajmo sada najvažnije događaje u vezi bitcoina koji su obilježili kraj prošle godine.

30. rujna predsjednik Američkih Federalnih Rezervi (FED), izjavio je da FED ne namjerava zabraniti niti se suprotstavi kriptovalutama.

19. listopada pojavila se vijest da će prvi Bitcoin Futures Exchange fond u SAD-u biti odobren od strane Komisije za hartije od vrijednosti (SEC). Priznanje SEC-a da su kriptovalute neizbježnost koju treba institucionalno prihvatiti, a ne plašiti se, dovelo je Bitcoin do rekordne razine.

image
Promo

S druge strane, u listopadu je Bank of America pokrenula istraživanje digitalne imovine koja je pokazalo da su kriptovalute sad već prevelike da ih institucionalni investitori mogu ignorirati. Investicijske banke su odbacile svoj prethodni skepticizam glede kriptovaluta. U studenom, JP Morgan potvrdio je svoju prognozu da će Bitcoin porasti na 146 tisuća dolara. Citibank predviđa da će Bitcoin ove godine dosegnuti 120 tisuća dolara. Budućnost kriptovaluta izgleda sjajno jer sve više i više ljudi želi imati u vlasništvu neku digitalnu valutu. Uz sve veći broj poznatih ličnosti i utjecajnika kao što su Ashton Kutcher, Lionel Messi, Mike Tyson, Kanye West, koji kupuju kriptovalute, rast Bitcoina čini se nezaustavljivim.

Besplatni vodič “Kako trgovati cijenom Bitcoina” preuzmite ovdje.

Izvori: Reuters, Marketwatch

CFD-ovi su složeni instrumenti i imaju visok rizik od brzog gubitka novca zbog financijske poluge. 80% računa malih ulagatelja izgubi novac tijekom trgovanja CFD-ovima. Trebali biste razmotriti razumijete li kako CFD-ovi funkcioniraju te možete li si priuštiti preuzimanje visokog rizika od gubitka novca. Budite svjesni: možete izgubiti sve, no ne više od salda na računu za trgovanje. Ti proizvodi možda nisu prikladni za sve klijente, stoga svakako morate biti sigurni da razumijete rizike i potražiti neovisan savjet. Ovaj materijal ne predstavlja ponudu ili zahtjev za transakcijom u bilo kojem financijskom instrumentu. Fortrade odbacuje svaku odgovornost za bilo kakvu uporabu ovih informacija, kao niza bilo kakve posljedice koje nastanu kao posljedica uporabe ovih informacija. Ne daju se bilo kakva jamstva točnosti ili potpunosti tih informacija te, stoga, svaka osoba koja djeluje na temelju tih informacija, čini to u potpunosti na vlastiti rizik. Informacije na ovom web-mjestu nisu namijenjene za stanovnike Sjedinjenih Država ili Belgije nisu zamišljene da budu distribuirane ili korištene od strane bilo koje osobe, u bilo kojoj državi ili jurisdikciji u kojima bi takva distribucija ili upotreba bila u suprotnosti s lokalnim zakonima ili regulativom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. ožujak 2023 00:00