Biciklizam nas povezuje, a prava vožnja kreće iz Intersporta

foto: Intersport

Bilo je to proljeće 2020., početak pandemije, kad smo čitali o ogromnom rastu popularnosti bicikliranja i „konzumiranja“ bicikla. Magazin Forbes je nedavno objavio da je prodaja bicikala i dodatne opreme u Velikoj Britaniji skočila za nevjerojatnih 45%*. Egzaktnu brojku za Hrvatsku nemamo, ali vjerujemo da ne zaostajemo puno. Svima je jasno zašto je do ovog pozitivnog mega-trenda došlo, no ono što je još važnije, analitičari predviđaju da će se popularnost bicikala i bicikliranja nastaviti, a prognoze za budućnost su u tom smislu iznimno optimistične.

Jako je puno razloga zašto bi nas ova vijest mogla veseliti. Biciklizam je već odavno puno više od rekreacije. To je stil života. To je odabir koji je povezan s dobrom formom, kvalitetnim životom, ekološkom sviješću i na kraju, ne manje važno – jednostavnim užitkom u vožnji.

Sve su ovo vrijednosti koje itekako prepoznaje Intersport. Na svoje uporno, višegodišnje populariziranje biciklizma, ali i isticanja koliko je bitno napraviti dobar odabir u izboru bicikla te koliko užitku vožnje doprinosi prava dodatna oprema, Intersport je iznimno ponosan.

Istinski vjerujući da birajući bicikl odabiremo pravi smjer, ove se godine Intersport kroz kampanju „Biciklizam nas povezuje“ doista i povezao s dva velika ljubitelja bicikliranja.

BICIKLIZAM NAS JE POVEZAO S TOMISLAVOM

image
Tomislav Može

On je čovjek koji se aktivno bavi fotografijom već 12 godina, a njegovi radovi objavljeni su u većini renomiranih domaćih i svjetskih magazina. Tomislav Može ima puno strastvenih hobija, a jedan od najvećih je – biciklizam .

„Biciklizam je dio mene koliko i fotografija, zapravo ne bi se niti bavio fotografijom da nije bilo bicikla u mojem životu. S vremenom fotografija mi je postala posao a biciklizam hobi. Hobi koji mi omogućuje da se mentalno odmorim a fizički aktiviram. Stvarno još nisam otkrio aktivnost koja bolje utječe na um i tijelo od vožnje bicikla.“ Tomislav Može

Tomislav je prihvatio naš poziv i isprobao Nakamuru Catch. Bilo je to njegovo prvo iskustvo s 29” kotačima na MTB-u. Mjesto radnje: Maksimir. Dojmovi ukratko: bicikl je odličan. Kaže Tomislav da ga je iznenadilo koliko su udobni 29” kotači, da je bike zbog njih jako udobno voziti po raznim terenima, a opet da se, unatoč velikim kotačima, mogao malo i izguštati u nešto agresivnijoj vožnji i skokovima.

Kad je oprema u pitanju, jer pravi i zaokružen užitak u vožnji omogućuje tek prava dodatna oprema, Tomislav izdvaja kacigu i dobre tenisice. Kaciga štiti i daje pozitivan osjećaj slobode i dodatne sigurnosti dok kvalitetna tenisica kao važna kontaktna točka sa samim biciklom povećava kontrolu nad biciklom, pogotovo ako se želi malo agresivnije voziti i skakutati.

BICIKLIZAM NAS JE POVEZAO S MARKOM

image
Marko Petrić

Iako je glumio čak i Nikolu Teslu, glumac Marko Petrić kaže da mu je najveće otkriće bicikl Nakamura i užitak u vožnji koji mu on pruža. Priznaje da nije stručnjak, nego bi se prije okarakterizirao kao entuzijastični amater. Biciklom se kotrljao svuda po Hrvatskoj, otocima, kopnu, brdima i spustovima...

„Spoj prirode i kretanja kroz istu, na dva kotača gonjena vlastitim nogama, nešto je što u meni proizvodi osjećaj zadovoljstva i to je prvenstveni motiv i odgovor na pitanje: Zašto biciklizam?“ kaže Marko.

Ovih dana Marko Petrić vozi Intersportovu Nakamuru za koju kaže da ima lak i dinamičan prijenos brzina koji definitivno pomaže pri usponu, dok je s druge strane izuzetno mekan i pouzdana pri spustu, neovisno po kojoj podlozi vozio (zemlja, cesta, blato). Zbog geometrije bicikla, nema bolova u leđima nakon duže ture, a i biciklističke hlačice su odigrale ulogu u sprečavanju bolova u predjelu stražnjice. Za kacigu kaže da ne treba posebno trošiti riječi, ona je obavezna, i u Intersportu ćete sigurno naći onu koja vam super odgovara, anatomski i estetski.

Svoje iskustvo s Nakamurom Marko zaključuje: obzirom na kvalitetu pojedinačnih komponenti (hidrauličke shimano altus kočnice, SR Suntour XC3 30 vilica), i cijenu, smatram da je Nakamura best buy!

*https://www.forbes.com/sites/carltonreid/2021/04/21/1-billion-in-additional-bicycle-sales-generated-in-uk-cycling-during-pandemic-reveals-industry-report/?sh=6a0314385105

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 14:11