Algebrina Digitalna akademija 4.0 kod djece potiče kreativnost, kritičko razmišljanje i znatiželju

Algebra promo

Svakodnevno smo izloženi velikim količinama informacija od kojih većinu ne stižemo sustavno pročitati, tumačiti i razumjeti, a u toj „šumi informacija i ekrana“ naši najmlađi ponekad se i izgube. I zato ih je dobro i potrebno educirati da pametno koriste tehnologiju. Upravo to je funkcija Digitalne akademije 4.0, osmišljene tako da pažnju u sferi tehnologije i digitalnog svijeta kroz igru, na zabavan i jednostavan način, usmjeri na učenje i stjecanje novih vještina.

Stručni mentori i predavači Digitalne akademije 4.0 cijele školske godine s osnovnoškolcima rade na poticanju kreativnosti, kritičkom razmišljanju, pronalasku rješenja kroz eksperimente i razvijanju digitalnih kompetencija kroz igru. Predznanje nije nužno - svi sadržaji prilagođeni su dobi polaznika i njihovom znanju, a Digitalna akademija održavat će se na čak 18 lokacija diljem Hrvatske. Za one kojima je draži pristup s daljine – radionice je moguće pratiti i online.

image

Algebra promo

Kresimir Pletikosa/

Kroz igru do stvarnih znanja o primjeni tehnologije

Mladi polaznici na projektima rade samostalno i timski, surađuju, druže se i dijele – sve kako bi naučili na pravilan način koristiti tehnologiju u kontekstu osobnog rasta i razvoja. Programi obuhvaćaju različite teme, od animacije na računalu, izrade video igara, dizajna i 3D dizajna, sve do rada bespilotnih letjelica (dronova). Polaznici nižih razreda osnovnih škola kroz video igre poput Minecrafta uče se konzolnim naredbama i vizualnom programiranju, a u sklopu tih aktivnosti uče i izrađivati scenarije za reklame te snimanje videa. Polaznici viših razreda osnovne škole bave se istim temama, uz naravno, više razine programa, a od ove godine učenici sedmog i osmog razreda mogu, osim klasičnih programa Digitalne akademije, pohađati i radionice Python programiranja i robotike.

image

Algebra promo

Kresimir Pletikosa/

Svim zainteresiranim roditeljima i djeci, Digitalna akademija 4.0 svoja će vrata otvoriti u nedjelju 18. rujna od 9:30 do 13:00 sati na Algebrinom novom zagrebačkom kampusu u Gradišćanskoj 24. Za osnovnoškolce su pripremljene četiri različite radionice u dva termina na kojima će im biti predstavljena oprema koja se koristi u radu Digitalne akademije 4.0. Roditelji će za to vrijeme moći poslušati edukativna predavanja o sigurnosti na internetu, sudjelovati u kvizu i osvojiti vrijedne nagrade – besplatno sudjelovanje u Digitalnoj akademiji 4.0, besplatne radionice i razne popuste. Predavanje će detaljnije predstaviti program Digitalne akademije 4.0 te dati praktične savjete kako se bolje brinuti o sigurnosti djeteta prilikom korištenja računala i mobilnog telefona.

Više informacija o programu Digitalne akademije 4.0, kao i o Danu otvorenih vrata možete saznati na web stranicama Algebre. Broj posjetitelja Otvorenih dana je ograničen, a zainteresirani svoje mjesto mogu rezervirati putem online prijavnice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 09:32