Aktivni odmor u Hrvatskoj: Zašto Pelješac i Korčula trebaju biti na vašem popisu želja

Otok Korčula i poluotok Pelješac bliži su nego ikada. Otvorenjem Pelješkog mosta za promet, Korčula i Pelješac nikad nisu bili dostupniji.

promo

 Ivo Biočina/HTZ

Sve i da imate mogućnost doletjeti helikopterom, zar bi to zaista htjeli? I propustili uživati u idealnim uvjetima za panoramsku vožnju? Samo se otvorena cesta nalazi između vas i Stonskih zidina, kao i nekih od najljepših plaža južne Dalmacije.

Pelješac i Korčula su popularne destinacije za aktivni turizam u Hrvatskoj. Prekrasna priroda, očuvana obala, skrivene uvale, pješčane plaže, polja vinove loze, stoljetni maslinici, tik uz bogato podmorje s obiljem flore i faune.

image

promo

TZ Dubrovačko-neretvanske županije

Što je život? Uživanje u stonskoj kamenici ili dagnji, uz čašu bijelog Rukatca ili čuvenog pelješkog plavca. Jer treba se znati nagraditi nakon cjelojutarnjeg bicikliranja. Čaša čuvenog Pošipa nakon što ste odvozili rutu uz poznate vinograde Lumbarde, Čare i Smokvice doći će Vam kao pravo opuštanje.

image

promo

Maja Danica Pečanić/HTZ

Osim biciklizma, pješačenja i planinarenja, aktivnosti koje se nude na Pelješcu i Korčuli uključuju ronjenje, jedrenje, windsurfing, kajakarenje, ribolov, i još mnogo toga.

Ako ste surferi, sigurno ste čuli za mjesta Viganj, Prapratno, Žuljana, Lovište... gdje tijekom najvrućeg ljeta možete očekivati snažan maestral koji će vašu dasku prenijeti preko ljeskajućih valova.

image

promo

Boris Jović/

Ako želite postati surfer, svako od ovih mjesta nudi idealne uvjete. Međutim, ukoliko volite otkrivati skrivene uvale i prirodne plaže do kojih je nemoguće doći kopnom, postoji bolji način.

Primite vesla u ruke i kajakom ili kanuom istražite predivnu obalu Pelješca i Korčule.

image

promo

Vladimir Franolić/

Opijeni plavetnilom, možda poželite istražiti prirodu još dublje. Škole ronjenja pomoći će vam u tome. Bogatstvo Jadranskog podmorja globalni je fenomen.

image

promo

Ivo Biočina/HTZ

Zapravo, cijeli je jug Dalmacije ostao očuvane prirode, ali prepun uređenih šetnica uz obalu, vidikovaca s pogledom koji liječi, atraktivnih biciklističkih staza i toliko prilika za aktivno opuštanje da ćete zaboraviti koliko je sati i koji je dan u tjednu.

Jer, važan je samo sadašnji trenutak.

Inspirirajte se za obilazak Dubrovačke rivijere na https://visitdubrovnik.hr/hr/

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 13:09