25. Špancirfest – najveći hrvatski festival na otvorenom za spektakularan završetak ljeta

Kraj ljeta već tradicionalno slavimo na najvećem, najpopularnijem i najraznovrsnijem uličnom festivalu u Hrvatskoj - Špancirfestu.

promo

 Turistička zajednica Grada Varaždina/

Ovogodišnje jubilarno, 25. izdanje bit će održano od 18. do 27. kolovoza u Varaždinu, kada će povijesna jezgra na deset dana postati najveća pozornica na otvorenom, na kojoj će se održati više od 500 različitih programa. Koncerti svjetski poznatih i domaćih izvođača, ulični performansi prvi put viđeni u Hrvatskoj, bogata gastro i izlagačka ponuda, šarolik i raznolik dječji program te kreativne instalacije samo su dio onoga što vas čeka na Špancirfestu. Energiji koja se tih deset dana širi gradom teško ćete odoljeti, stoga ne propustite Špancirfest i budite dio prekrasne slavljeničke festivalske priče.

image

promo

Turistička zajednica Grada Varaždina/

Koncerti kojima se svi vesele, žele ići i naći se u Špancir priči

Na glavnoj PAN pozornici Stari grad bit će održano čak 12 koncerata, a ono što je posebno važno – ulaz na sve te koncerte bit će besplatan. Festival otvara TBF, glavna zvijezda ove je godine Franz Ferdinand, a njihova je predgrupa sjajni bend Joker Out. Parni valjak feat. Igor Drvenkar, Silente, Buč Kesidi, Neno Belan & Fiumens & Bras Experience, The Croatian Pink Floyd Show, BluVinil, Fran Vasilić, Cold Snap te Crna kronika sigurno će svojim izvedbama dodatno začiniti već uzavrelu, sjajnu festivalsku atmosferu.

image

promo

Turistička zajednica Grada Varaždina/

Vila Bedeković powered by Kaufland – glazba i predstave s prekrasnim pogledom

U prekrasnom i intimnom ambijentu Vile Bedeković moći ćete uživati u vokalnim vještima svjetski poznatog Perpetuum Jazzila te mediteranskim notama grupe Cambi, a kao šećer na kraju, posljednjeg dana festivala u koncertu Nothing Else Matters učenika varaždinske Glazbene škole. Bit će to jedinstvena prilika da čujete kako Metallica, Guns‘n‘Roses i mnogi drugi svjetski poznati hitovi zvuče na klasičan način, a vjerujte da zvuče – atraktivno. Preostali festivalski dani na ovoj su pozornici rezervirani za veliku dozu smijeha, jer Kerekesh teatar donosi 6 odličnih predstava. Programi na ovoj pozornici su jedini programi za koje se naplaćuje ulaz, a ulaznice se po festivalskim cijenama od 10 i 12 eura mogu nabaviti na www.eventim.hr.

image

promo

Turistička zajednica Grada Varaždina/

Kreativa i umjetnost u pokretu

Za posebnu energiju, koju ćete osjetiti u Varaždinu, bez obzira koji dan festivala dođete, zaduženi će biti ulični performeri, koji su svojevrsni zaštitni znak Špancirfesta. Imat ćete prilike vidjeti ulične performanse kakve dosad niste vidjeli, osim možda na fotografijama. Francuski Orkestar sirena prvi put stiže u Hrvatsku s neobičnim, velikim i atraktivnim glazbenim lokomotivama, njihov sunarodnjak Nicolas Bras oduševit će sviranjem na čak 18 različitih instrumenata koje je izradio recikliranjem raznih materijala, a talijanska obitelj La Famiglia Mirabella nastupima u zraku. Svjetleći roboti na štulama, vodena bića iz morskih dubina, štulaši na pneumatskim štulama, čudnovata vozila koja stvaraju svemirske bljeskove samo su neki od likova ulične bajke koju morate doživjeti. Ne propustite obići i najšarmantniju ulicu gdje se smjestila Kreativnica s više od 50 izlagača produkt dizajna.

image

promo

Turistička zajednica Grada Varaždina/
image

promo

Turistička zajednica Grada Varaždina/

Raskošno gastro carstvo za prave gurmane i one koji će to tek postati

Mirisi i okusi specijaliteta iz raznih dijelova svijeta sigurno će razigrati okusne pupoljke svih gurmana. Špancir Burger Festival priprema više od 30 vrsta različitih burgera, mesnih i bezmesnih, a kod Staroga grada čak su dvije gastro oaze: Vinski grad s više od 500 vrsta vina i sjajnom Vindijinom paletom sireva, a u Carlsberg Food & Party zoni možete probati odlične Tako Yaki Chufte, bowlove s dodirom Azije te domaće specijalitete. Uz to, u ovoj zoni moći ćete uživati i u odličnom world musicu, od One Dreada koji će vas odvesti u svoj reggae svijet, svjetski poznate mađarske gipsy jazz atrakcije, Besh o droMa do kvarteta Rumbaristas i Balkan Zoo-a.

image

promo

Turistička Zajednica Grada Varaždina/
image

promo

Turistička zajednica Grada Varaždina/

Dječja mašta može svašta

Dragi mali šetači već znaju da za njih poseban program pripremaju u Vindilandu, stiže i veliki lunapark s novim atrakcijama, u Parku kreative priprema se stotinjak kreativnih i zanimljivih besplatnih radionica, a LOOP Glazbena klinika očekuje male i velike goste na glazbenim radionicama.

image

promo

Turistička zajednica Grada Varaždina/
image

promo

Turistička zajednica Grada Varaždina/
image

promo

Turistička zajednica Grada Varaždina/

Na Špancirfestu vas očekuje još puno toga, a što sve, provjerite na www.spancirfest.com.

image

promo

Turistička zajednica Grada Varaždina/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 07:01