Investicija

Završena renovacija luksuznog hotela s pet zvjezdica vrijedna više od 150 milijuna kuna

Rezultat investicije potpuno je obnovljeni hotel s 310 luksuznih soba FOTO: 'ŽELIMO DA BUDE NA PONOS CIJELOM KRAJU' Pogledajte kako izgleda jedan od najluksuznijih hotela u Hrvatskoj
 Rixos Premium Dubrovnik

Luksuzni Rixos Premium Dubrovnik, hotel s 5 zvjezdica i jedan od tek osam Rixos Premium hotela na svijetu, otvorio je svoja vrata nakon osam mjeseci intenzivne renovacije. Riječ je o investiciji vrijednoj više od 150 milijuna kuna, ujedno i najvećem ovogodišnjem ulaganju u dubrovački turizam, koje se uspješno realiziralo unatoč izazovima koje je pred turistički sektor postavila globalna pandemija korona virusa.

„Još smo prije 16 godina prepoznali snažan potencijal i izniman položaj hotela za koji danas ponosno mogu reći da je jedan od najluksuznijih hotela u Hrvatskoj. Uvjeren sam kako ovom vrijednom investicijom doprinosimo povećanju turističke ponude grada Dubrovnika i razvoju čitave destinacije. Prvi su gosti već počeli stizati i siguran sam da ćemo višestruko opravdati njihova očekivanja“, istaknuo je direktor hotela Ayhan Basci koji već 13 godina živi na dubrovačkoj adresi i koji je u dubrovačkom Rixosu od njegovog otvaranja 2007. godine.

Rezultat investicije potpuno je obnovljeni hotel s 310 luksuznih soba – 190 superior soba, 10 deluxe soba, 55 standard soba, 37 classic soba, 17 apartmana i jedan predsjednički apartman. Obnovljene su sve javne površine te recepcija hotela, lobby bar s terasom, glavni hotelski restoran s terasom, svi hodnici i liftovi, balkoni i terase hotelskih soba, obogaćene su spa & wellness te fitness & gym ponuda. Osim toga, potpuno je obnovljen i Anjana Spa koji se prostire na dva kata, ukupne površine 2.000 m2 te nudi različite masaže te body & mind tretmane. U ponudi se nalaze i originalni hamam, jedinstven u hotelskoj ponudi Dubrovnika, prostrani zatvoreni bazen s relax zonom te otvoreni bazen na plaži hotela.

“Vodeći računa o tradiciji, nasljeđu i značaju lokacije i hotela za lokalno stanovništvo, dijelovi hotela zadržali su u svom nazivu „Libertas“ – Libertas bar & Terrace te Libertas fish restaurant. Dobro znamo što Libertas znači Dubrovčanima i želimo nastaviti razvijati hotel da i u budućnosti bude na ponos cijelom kraju, i da nove generacije u njemu stvaraju svoje uspomene“, naglasila je direktorica prodaje Sandra Urlić.

Rixos Premium Dubrovnik zapošljava 130 stalnih djelatnika s bogatim međunarodnim iskustvom rada u luksuznim hotelima i restoranima, a više od polovice ukupno zaposlenih čine domaći djelatnici. Unatoč izazovima koje je pred kompaniju postavila situacija s korona virusom, zadržana su sva radna mjesta, a ponose se multikulturalnošću svog osoblja i pozitivnim emocijama koje donose ovakva inspirativna radna okruženja, poštujući bogatu dubrovačku tradiciju i povijest.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 04:27