DIGITALNI NOMADI

Remote rad neizbježan u Hrvatskoj: Plaće bi trebale rasti onima koji se vraćaju u urede!

Kultura rada koju digitalni nomadi njeguju u Hrvatskoj budućnost je koju, kao firma, pokušavaju izgraditi, kaže Alex Mitrevska

Na konferenciji koja je okupila dvjestotinjak posjetitelja sudjelovali su istaknuti govornici iz područja remote rada, digitalnog nomadstva i fintech industrije

 Karlo Klasic/

Hrvatska je jedna od prvih zemalja u kojima smo vidjeli najviše uspjeha s prihvaćanjem novih trendova i kulture remote rada, izjavila je na otvaranju konferencije ‘The Future is Remote‘ Alex Mitrevska, suosnivačica Native Teamsa.

Ovaj startup, koji ima i hrvatskog suosnivača, Timotheija Jukića, fintech je koji nudi cjelovito rješenje za remota work.

Mitrevska kaže da je kultura rada koju digitalni nomadi njeguju u Hrvatskoj budućnost koju oni, kao firma, pokušavaju izgraditi.

Drugačiji fintech

Na konferenciji koja je okupila dvjestotinjak posjetitelja sudjelovali su istaknuti govornici iz područja remote rada, digitalnog nomadstva i fintech industrije.

Raspravljalo se o pitanjima kao što su budućnost rada, fintech rješenja, 4-dnevni radni tjedan, izazove i prilike remote rada te Hrvatsku kao idealnu lokaciju za digitalne nomade.

Panel o budućnosti rada u Hrvatskoj moderirala je Antonija Bilić Arar, novinarka Netokracije, inače glavnog medijskog partnera konferencije. Panelistice, uključujući predstavnice Ministarstva Rada, Webpower Adrie i Remote Boba, složile su se da je remote rad neizbježna budućnost, a tvrtke koje žele zadržati svoje zaposlenike na ovom modelu moraju osigurati iznimne uvjete i benefite te ulagati u međuljudske odnose.

Ističe se i znatno ulaganje i osviještenost o važnosti uloge ljudskih resursa u kreiranju dugoročne spone između poslodavaca i zaposlenika te odražavanja motivacije u radu na daljinu.

Uvodni govor održao je osnivač i CEO Native Teams-a, Jack Thorogood, koji je podijelio svoje iskustvo u vođenju rastućeg remote poslovanja. Ostali govornici, uključujući osnivača platforme Ding Jobs i partnera investicijskog fonda Fil Rouge Capital, također su pridonijeli razgovorima o budućnosti rada i financijskim prilikama u digitalnom dobu.

Panel o fintech rješenjima i prilikama okupio je stručnjake iz različitih područja, istaknuvši važnost financijske pismenosti, ulaganja i digitalizacije. Kao šlag na kraju i većini jedan od najzanimljivijih dijelova programa, bio je panel o Hrvatskoj kao idealnoj lokaciji za digitalne nomade.

Regionalna prisutnost

Svoja iskustva o prednostima i manama života u Hrvatskoj podijelila su 3 digitalna nomada, rodom van Hrvatske ali s trenutnom stalnom adresom u Hrvatskoj.

‘The Future is Remote‘ konferencija do sad je uspješno održana u Makedoniji, Srbiji i Albaniji, a njen glavni cilj je promovirati budućnost u kojoj geografske granice više neće ograničavati mogućnosti zapošljavanja.

Ova konferencija naglasak stavlja na pitanja remote rada i digitalnog nomadstva, što odražava misiju Native Teams-a kao internacionalnog fintech startupa koji aktivno zagovara remote rad i potpunu digitalizaciju poslovanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 22:29