KARIJERE

Nikola Pavešić preuzima vođenje globalnog developerskog iskustva Infobipa

Hrvatski jednorog očekuje da će mu developersko iskustvo kroz nekoliko godina podupirati 40 do 50 posto prodaje

Nikola Pavešić, novi direktor Infobipa za developersko iskustvo i startupe

 Tomislav Može/Infobip

Čelni čovjek Infobip Startup Tribea, Nikola Pavešić, s 1. rujna postat će prvi čovjek Infobipa za developersko iskustvu, doznaje Jutarnji list.

Pavešić će voditi odjel za developersko iskustvo u roli direktor za developersko iskustvo (DevRel) i startupe.

To obuhvaća odnose s developerima, suradnju sa startupima i Infobip Startup Tribe, globalne developerske evente, među kojima su Infobip Shift u Zadru i Miamiju kao i meetupi po Africi i SAD-u, te developerski sadržaj, što uključuje i Netokraciju.

Nikola Pavešić, novi direktor Infobipa za developersko iskustvo i startupe kaže da se osjeća i počašćeno i uzbuđeno što će voditi segment koji tako snažno pridonosi razvoju hrvatskog jednoroga.

- Čast mi je što ću voditi Infobip odjel za developersko iskustvo u trenucima kada bitno utječemo na poduzetnički i tehnološki ekosustav. S optimizmom i uzbuđenjem gledam prema nadolazećem periodu u kojemu ćemo kroz suradnju s developerima i startupima donositi još veću vrijednost svim uključenima - kaže Pavešić.

Karijera novog Infobipovog developerskog prvaka poduža je. Pavešić je diplomirao međunarodne odnose u Bolonji, a zatim u Newcastlu magistrirao pravo.

Prvi posao bio mu je u Ujedinjenim narodima u Tanzaniji. Među inima, radio je za UN-ov Međunarodni kazneni sud za Ruandu, koji je tamo istraživao ratne zločine. Radio je u uredu glavnog tužitelja.

Pavešić je potom cijelo desetljeće živio u Tokiju. Prvo kao UN-ov analitičar i projektni menadžer da bi zatim uronio u startupe. Prvo je prešao u lokalni startup akcelerator Red Brick Ventures kao projektni menadžer.

Novi čelni čovjek Infobipa za developersko iskustvo i startupe zatim je kratko radio za Pioneers Asia da bi prešao u Nikkei. Riječ je, uz Thomson Reuters, najvećoj financijsko-analitičkoj novinskoj kući na svijetu. Nikkei je prije osam godina postao vlasnik Financial Timesa. U Nikkeiju je Pavešić isprva bio analitičar, a zatim voditelj partnerstava, što je radio iz centrale u Tokiju. Tako mu je uz vrhunsko poznavanje hrvatskog, talijanskog i engleskog, i japanski postao jezik svakodnevnog sporazumijevanja i rada.

Nikola Pavešić vodio je i vlastiti startup, a posljednje dvije i pol godine bio je čelni čovjek Infobipovog Startup Tribea, najvećeg startup programa nastalog u Hrvatskoj.

Izabel Jelenić, suosnivač i tehnički direktor Infobipa kaže da je Nikola Pavešić sjajan stručnjak s vrijednim međunarodnim iskustvom koji razumije što developeri i startupi žele.

- Uvjereni smo kako će njegov know-how uvelike doprinijeti Infobipovom globalnom rastu - kaže Jelenić.

image

Osnivač i glavni izvršni direktor Infobipa Silvio Kutić i Ivan Burazin održali su zaključni fireside chat na prvom Infobip Shiftu u Zadru, nakon što je Infobip preuzeo Shift, koji je pokrenuo Burazin

Josko Ponos/Cropix

Suosnivač i tehnički direktor Infobipa zahvalio se na suradnji Ivanu Burazinu, koji je do sada vodio Infobipovo developersko iskustvo.

- Zahvaljujemo Ivanu što nam je pomogao pozicionirati Infobip kao snažnu developersku organizaciju i drago nam je što svoj put nastavlja upravo u startup vodama. Infobip snažno podupire startup inicijative jer obogaćuju i razvijaju naše tržište - kaže Jelenić.

Kako doznajemo, Burazinu srce nije moglo odoljeti da se ne vrati vođenju vlastitog startupa. Podsjetimo, Infobip je prije dvije godine preuzeo konferenciju Shift, koju je pokrenuo Burazin, i to kao prvu akviziciju u Hrvatskoj.

image

Izabel Jelenić, suosnivač i glavni tehnički direktor Infobipa pod kojim su developeri i koji je s Ivanom Burazinom najaktivnije surađivao

Tomislav Kristo/Cropix

Ivan Burazin kaže da je iza njega vožnja života s fenomenalnom ekipom.

- Bila mi je velika čast raditi u Infobipu protekle tri godine i iznimno uzbudljivo graditi Developer Experience odjel od nule - kaže Burazin.

Ističe da je mnogo naučio. Počevši od procesa integracije njegovog startupa Shifta u Infobip iz čega je izrastao Infobip Shift, još veći i atraktivniji. Ove godine, kako doznajemo očekuje čak 5000 posjetitelja u Zadru.

- Ostat ću uz našeg prvog hrvatskog jednoroga, kao savjetnik, jer duboko vjerujem u nastavak globalnog uspjeha Infobipa - kaže Burazin.

O tome gdje pak ide dalje, zasad nije želio govoriti, jer, kaže, da je do kraja kolovoza dio tima Infobipa i ne želi pričati o drugim projektima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 19:11