Potaknuti ChatGPT-om

Agrivi predstavio chatbot za poljoprivrednike: Agrivi Ed povezivat će sve u lancu proizvodnje hrane

Novi hrvatski tehnološki proizvod cilja na digitalizaciju više od 500 milijuna poljoprivrednika diljem svijeta

Matija Žulj, osnivač i direktor startupa AGRIVI

 Jl/

Najpoznatiji hrvatski agtech startup AGRIVI predstavio je WhatsApp chat agenta AGRIVI Ed-a, koji za cilj ima osnažiti cijeli poljoprivredni ekosustav prema digitalizaciji i primjeni inovativnih tehnologija za pametnije i održivije upravljanje usjevima.

Ed je AI agronomski savjetnik koji pruža sveobuhvatnu agronomsku podršku poljoprivrednicima diljem svijeta. Omogućujući im da proizvode učinkovitije, održivije i profitabilnije tako što mu postavljaju pitanja i prate odgovore.

Nastao je kao produkt rada tima agronoma, agtech i IT stručnjaka. Sposoban je pružiti stručne savjete poljoprivrednicima o optimalnom odabiru sjemena, preporučiti prikladne proizvode za zaštitu usjeva od specifičnih štetnika ili bolesti te pružiti uvid u gnojiva i regenerativne prakse.

Matija Žulj, osnivač i direktor AGRIVI-ja kaže da im je cilj ojačati male i srednje poljoprivrednike.

- Oni čine značajan udio u globalnoj poljoprivredi, a trebaju pomoć i podršku šireg poljoprivrednog ekosustava kako bi prihvatila prakse upravljanja usjevima koje se temelje na tehnologiji i podacima - kaže Žulj.

Navodi da je Ed vrhunac napora AGRIVI-ja da osnaži poljoprivrednike i potaknemo poljoprivrednu transformaciju.

- Koristeći umjetnu inteligenciju i stručnost našeg globalnog tima agronoma i IT stručnjaka, razvili smo najboljeg AI agronomskog savjetnika na tržištu koji može podržati poljoprivrednike u bilo kojem trenutku - kaže Žulj.

Navodi da se s ovim rješenjem okreću široj bazi korisnika.

Velika profesionalna poljoprivredna gospodarstva već su krenula u digitalizaciju. Međutim, 98 posto svjetskih farmi još uvijek ne koristi sve benefite agtech revolucije.

image

Novi proizvod AGRIVI-ja je chatbot za poljoprivrednike

Jl/

- Sveobuhvatna AGRIVI 360 platforma za upravljanje farmama već je generirala izvanredne rezultate u posljednjem desetljeću - kaže Žulj.

Navodi da se AGRIVI time našao kao jedan od predvodnika globalne agtech transformacije. No, to dosta troši resurse hrvatskog startupa, jer traži mnogo individualnog pristupa poljoprivrednicima.

Ed je pak kao chatbot pogonjen AI-jem u mogućnosti postići personalizirani pristup i to skalabilno.

- Ed je dostupan svim kompanijama fokusiranih na suradnju s poljoprivrednicima putem AGRIVI Engage platforme, koja im omogućuje da lansiraju na tržište svog vlastitog personaliziranog Ed-a - pojašnjava Žulj.

Dodaje da tvrtke mogu brendirati Ed-a, ali i prilagoditi Ed-ove savjete kako bi ih uskladile vlastitim poslovnim ciljevima. Tu AGRIVI otvara prostor za širenje suradnje s proizvođačima hrane od malih do velikih tako da mogu pomoći cijelom svom ekosustavu.

- Potpora poljoprivrednicima zahtjeva suradnju svih dionika unutar industrije. Stavljajući Ed-a na raspolaganje kao personaliziranog AI agronomskog savjetnika putem platforme AGRIVI Engage, osnažujemo tvrtke u cijeloj poljoprivrednoj industriji da podrže svoje poljoprivrednike i potaknu pozitivne promjene - zaključuje Žulj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:50