RELEVANTNO PRIZNANJE

Neovisni stručnjaci i korisnici: Hrvatski Telekom ima najbržu 5G mobilnu mrežu u Hrvatskoj

‘S 5G mrežom pokrivamo gotovo 100 gradova, velikih i malih, diljem Hrvatske te više od dva milijuna ljudi‘

HT

 Promo/

Iz Hrvatskog Telekoma stiže vijest da je 5G mreža HT-a prepoznata od neovisnih stručnjaka i korisnika kao najbrža 5G mreža u Hrvatskoj. Osvojili su nagradu Ookla® Speedtest Award, te tako još jednom potvrdili status vodeće mreže u Hrvatskoj. Testiranje je provedeno tijekom drugog i trećeg kvartala ove godine s više od 100.000 korisnički iniciranih 5G testova putem mobilnih aplikacija iOS i Android, na svim mobilnim mrežama u Hrvatskoj. Hrvatski Telekom zabilježio je, stoji u priopćenju, daleko najbolji Speed Score™ rezultat.

Iskustva korisnika i temeljita analiza pokazala su kako je 5G mreža Hrvatskog Telekoma napravila značajan iskorak, vidljiv i iz rasta 5G median download brzine u trećem kvartalu 2022. godine za 33 posto, u usporedbi s istim razdobljem lani, što je potvrda liderske pozicije HT-a kao najbrže 5G mreže, s najvećom pokrivenošću i najboljim korisničkim iskustvom, javljaju iz te tvrtke.

“Najnovije Ookla priznanje rezultat je naših kontinuiranih napora i značajnih ulaganja u razvoj mreže zahvaljujući kojima smo nastavili graditi najbržu i najveću 5G mrežu u Hrvatskoj te omogućili našim korisnicima da iskoriste sve prednosti vodeće 5G mreže. Naš plan je nastaviti s daljnjim unaprjeđenjem i fiksne i mobilne mreže. S 5G mrežom pokrivamo gotovo 100 gradova, velikih i malih, diljem Hrvatske te više od dva milijuna ljudi. Istodobno, ostvarili smo i dvoznamenkastu stopu rasta naše, daleko najveće, FTTH mreže te omogućavamo optiku za pola milijuna kućanstava. Izgradnja 5G mreže, posebno u ovim izazovnim vremenima dokaz je naše predanosti i podrške gospodarstvu, društvu, kompanijama i pojedincima, jer izravno pridonosi ubrzanju gospodarske aktivnosti, povećanju konkurentnosti, zapošljavanju i potiče nacionalni razvoj”, izjavio je Boris Drilo, CTIO Hrvatskog Telekoma.

image

Boris Drilo

Ranko Suvar/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 14:49