TRAJU PRIJAVE

Emil Tedeschi: ‘EY Poduzetnik godine je više od same nagrade jer slavi uspjeh onih koji uspijevaju i kada je najteže‘

Prijave za osmi EY Poduzetnik godine otvorene su do kraja studenoga 2022.

Poduzetnik godine

 Sasa Cetkovic/

Predsjednik Uprave Atlantic Grupe, Emil Tedeschi već je osmu godinu na čelu neovisnog žirija koji odlučuje o finalistima i pobjednicima programa EY Poduzetnik godine, koji slavi najuspješnije poduzetničke priče u Hrvatskoj. Uz njega su članovi žirija i Saša Cvetojević i Nenad Bakić te dosadašnji laureati prestižnog izbora, od Nanobita, Tehnixa i Žita, preko Rimca i Infobipa do Algebre i Bomark Paka – sve redom velika imena domaće poduzetničke scene. Prijave za osmi EY Poduzetnik godine otvorene su do kraja studenoga 2022., a vlastitu ili tuđu uspješnu poduzetničku priču moguće je prijaviti putem službene stranice programa EY Poduzetnik godine.

Karakter pobjednika brusi se u vremenima krize

Prijave za osmo izdanje programa EY Poduzetnik godine otvorene su početkom rujna u sklopu panela „Što ulazak u eurozonu donosi hrvatskim poduzetnicima“ na kojem su se sudionici složili kako uvođenje eura za domaće poduzetnike predstavlja početak novog razdoblja prosperiteta, unatoč tome što se susrećemo s jednom od najvećih kriza do sada, kako je tom prilikom istaknuo Tedeschi. Krizi je, prema njegovim riječima, prethodilo relativno stabilno razdoblje, s povijesno najnižim kamatnim stopama i velikom dostupnošću kapitala što je vodilo prema mirnijoj i jasnijoj budućnosti.

Međutim, u okruženju u kojem značajno rastu cijene sirovina i energenata te samim time i svi troškovi poslovanja, dok inflacija uzima sve više maha, Tedeschi je naglasio kako nije nimalo jednostavno poslovati, ali se zato profiliraju i ističu oni najsposobniji i najuporniji. „Kad bi sve bilo jednostavno onda bismo svi mogli biti poduzetnici“, zaključio je.

Žiri s međunarodnim iskustvom

Da su dosadašnji pobjednici EY Poduzetnika godine uistinu inovativni predvodnici pozitivnih trendova, koji krizu vide kao priliku za rast, potvrdio je sam Tedeschi te istaknuo da nije slučajno da je EY Poduzetnik godine jedina nagrada gdje upravo poduzetnici biraju poduzetnike, a žiri se proširuje sa svakim sljedećim pobjednikom.

Sudionike žirija Tedeschi je nazvao globalnim uspjesima, a ovaj izbor platformom na kojoj se sučeljavanjem mišljenja i produktivnom razmjenom iskustava odabire novi pobjednik. Zato je kako naglašava Tedeschi „ova nagrada veća od same nagrade“.

Budućnost donosi prosperitet hrvatskih poduzetnika

Tedeschi se osvrnuo i na činjenicu da Hrvatska kao izrazito mala država u globalnome kontekstu, s manje od četiri milijuna stanovnika, već ima čak dva jednoroga – Infobip i Rimac Grupu – a na vidiku je i treći. „Hrvatska želi imati kompanije čija je vrijednost preko milijardu američkih dolara, a Hrvati bi željeli živjeti u društvu koje ima kapacitet iznjedriti stvaranje novih vrijednosti te posložiti zakonodavni okvir i sustav društvenih vrijednosti koji će to omogućiti“.

„Važno je i da snažne kompanije odluče svoja sjedišta i centrale zadržati u Hrvatskoj, i to u manjim sredinama iz kojih su i počeli s poslovanjem i širenjem na svjetska tržišta jer su upravo centrale te koje generiraju najbolja i najkreativnija rješenja“. Naveo je Tedeschi i primjer Rimca koji je odbio prebaciti sjedište iz Svete Nedelje, Infobipa koji je i dalje u Vodnjanu te Bomark Paka, posljednjeg u nizu pobjednika EY Poduzetnika godine, sa sjedištem u Ludbregu. „To pokazuje da je moguće uspjeti u Hrvatskoj i to je jedan od ključnih elemenata stvaranja pozitivnog ekosustava koji će potaknuti nove generacije da odluče ostati ovdje“, smatra Tedeschi.

Utjecaj koji prezentacija i promocija uspješnih poduzetničkih priča kroz izbor za EY Poduzetnika godine ima na jačanje svijesti građana o važnosti i odgovornosti koju nose domaći poduzetnici, nemjerljiv je. Stoga je potrebno osnažiti hrvatske poduzetnice i poduzetnike da ispričaju svoja poduzetnička iskustva te predstave svoj potencijal u punom svjetlu, jer kako naglašava Tedeschi „svi su finalisti ovog programa u biti već prvaci“.

Tedeschi poziva poduzetnice i poduzetnike da se prijave, sudjeluju i ispričaju svoju priču jer im se otvara prilika da kao pobjednici predstavljaju hrvatsko poduzetništvo na svjetskoj završnici programa u Monacu.

Ovogodišnje izdanje programa EY Poduzetnik godine održava se pod generalnim sponzorstvom Erste banke, sponzorstvom Interkapitala i Wiener osiguranja te pod pokroviteljstvom AmCham-a, HAMAG-BICRO-a i Hrvatske udruge poslodavaca.

Sponzorirani sadržaj omogućava EY

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 19:13