Quattro logistika preuzela Poslovni park Zagreb

Quattro logistika Promo

Quattro logistika d.d., za ulaganje u industrijske i logističke nekretnine u Hrvatskoj i regiji, zaključila je akviziciju Poslovnog parka Zagreb d.o.o. („PPZ“), najvećeg logističkog parka u Hrvatskoj, od konzorcija prodavatelja koji je između ostalih uključivao nekretninski investicijski fond London & Regional, te principale iz Helios Real Estate-a, društva za investicije i razvoj nekretninskih projekata u Europi.

PPZ posjeduje zemljište od 230 tisuća kvadrata te logističke hale veličine 103 tisuće kvadrata u Svetoj Nedjelji, koje se iznajmljuju visokokvalitetnim zakupcima poput SPAR-a, Harvey Normana, Milspeda i Metro-a većinom uz dugogodišnje ugovore o zakupu.

Strategija daljnjeg razvoja poslovanja Quattro logistike uključuje izgradnju dodatnih logističkih kapaciteta na postojećoj lokaciji PPZ-a i postavljanje solarnih panela na krovove hala kako bi se društvo čim više uskladilo s najboljim praksama održivog poslovanja (ESG) usporedivih kompanija. Također, plan je i akvirirati dodatne, prvoklasne industrijske i logističke nekretnine koje karakteriziraju visoka popunjenost, istaknuti zakupci i dugoročni ugovori o zakupu.

Quattro logistika je za potrebe akvizicije dokapitalizirana u iznosu od 325 milijuna kuna od strane mirovinskih fondova PBZ Croatia osiguranje i Erste plavi, te osiguravajućeg društva Croatia osiguranje. Društvo namjerava u narednih 12 mjeseci uvrstiti dionice na uređeno tržište Zagrebačke burze.

„Svjedoci smo kako je COVID-19 pandemija ubrzala sekularne trendove koji pozitivno utječu na logistički sektor. Generatori rasta poput razvoja e-trgovine, robotizacije i automatizacije, te povratka proizvodnje na obližnja i lokalna tržišta (tzv. near-sourcing) značajno povećavaju potražnju za visokokvalitetnim distributivno-skladišnim prostorom kojeg općenito u Hrvatskoj nedostaje. U PPZ-u smo prepoznali jedinstvenu investicijsku priliku koja će našim članovima omogućiti dugoročnu izloženost ovom propulzivnom sektoru sa značajnim potencijalom rasta i razvoja, te atraktivan prinos uz prihvatljivu razinu rizika. Uz sjajnu lokaciju, logistički park obilježava visoka kvaliteta gradnje, te visokokvalitetni najmoprimci sa relativno dugoročnim i indeksiranim ugovorima o najmu“, izjavio je Goran Kralj, član Uprave mirovinskog fonda PBZ Croatia osiguranja.

Prodavatelje su savjetovali Leathers LLP kao financijski savjetnik i odvjetnički ured Marohnić, Tomek i Gjoić. a kupca Quattro logistiku su savjetovali Interkapital vrijednosni papiri i KPMG kao financijski i porezni savjetnici, Propertas kao tehnički savjetnik te odvjetnički uredi Praljak i Svić te Mamić, Perić, Reberski i Rimac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:49