NOVO ISTRAŽIVANJE

Pri kupnji novog telefona za tri četvrtine kupaca daleko je najvažniji samo jedan detalj

Današnjim kornisnicima nisu najvažniji ni kamera, ni zaslon, ni dizajn - nego dugotrajna baterija i brzo punjenje

Mislav Galler, Andrian Ježina, Damir Vrsajković

 Telemach/Telemach

Prilikom kupnje novih pametnih telefona današnjim korisnicima nisu najvažniji ni kamera, ni zaslon, ni dizajn - nego dugotrajna baterija i brzo punjenje. Pokazalo je to, naime, istraživanje tržišta koje je danas predstavio Telemach i koje je demonstriralo da je kod čak 74% ispitanika upravo baterija prioritet broj jedan. Nakon toga slijede tehničke specifikacije (65%), zatim količina memorije (59% ispitanika), a tek potom dolazi cijena, koja je primarna za 52 posto kupaca. Brend telefona je najvažniji samo za 32 posto ispitanika.

"Od dolaska na hrvatsko tržište naš fokus u Telemachu je da vrhunsku tehnologiju učinimo široko dostupnom. Ovo istraživanje potvrdilo je da su vrijednosti na koje stavljamo naglasak ključne i samim korisnicima od kojih bi, prema istraživanju, nešto više od polovice (55 posto) kupilo mobilni uređaj proizvođača od kojeg inače ne kupuju, pod uvjetom da je kvalitetan i cjenovno prihvatljiv te da ima karakteristike koje im odgovaraju", istaknuo je član Uprave Telemacha Mislav Galler.

Telemach je danas ujedno predstavio i drugu generaciju pametnog telefona pod svojim brendom (koji je ponovno izradio kineski ZTE) i koji će u slobodnoj prodaji koštati samo 190 eura ili oko 4,9 eura mjesečno u pojedinim pretplatnim paketima, unatoč prilično solidnim specifikacijama.

image

Pametni telefon Telemach 5G Pro

Ilija Matanović/Jutarnji List

Pametni telefon pod nazivom Telemach 5G Pro ima bateriju od 5000mAh i brzo punjenje. Dolazi s dvostrukom 108MP i 2MP kamerom te prednjom 8MP selfie kamerom. Zaslon ima dijagonalu od 6,6 inča, a podržava eSIM tehnologiju, tako da se korisnici ne moraju maltretirati fizičkim SIM karticama. Također, uređaj ima 256 GB memorije, a u kutiji dolazi s punjačem, zaštitnim staklom i silikonskom maskom.

"U Telemachu vjerujemo da korisnici ne bi trebali birati između vrhunske tehnologije i cijene pa najnovijom ponudom uređaja osiguravamo oboje - bilo da je riječ o 5G Pro pametnom telefonu, slušalicama ili dječjem pametnom satu. Novi Telemach 5G Pro pametni telefon tako predstavlja najbolji omjer cijene i kvalitete te je po mnogočemu usporediv s mnogo skupljim brendovima, a od nekih ima i bolje karakteristike. Osim što novim ovime osiguravamo najkonkurentniju ponudu na tržištu, zaokružujemo i cjelovit 5G sustav te korisnicima najnapredniju tehnologiju nastavljamo donositi i kroz vrhunske uređaje. Na taj način osiguravamo vrhunsko 5G iskustvo, i to po pristupačnoj cijeni", naglasio je član Uprave i glavni direktor za razvoj proizvoda Damir Vrsajković.

Ujedno je predstavljen i Telemachov pametni sat za djecu Kids watch, koji dolazi uz posebno kreiranu Junior tarifu i koštat će 4 eura mjesečno. Navigacijski sustav temeljen je na tri tehnologije pozicioniranja, GPS, LBS i WiFi, te ima bateriju od 800 mAh koja bi trebala trajati do čak 100 sati. Pametni sat omogućuje i videopozive te podržava eSIM tehnologiju. Telemach je najavio i bežične TWS slušalice Telemach Buds koje je moguće nabaviti uz Telemach 5G Pro za samo 1 euro mjesečno.

image

Telemach Buds

Ilija Matanović/Jutarnji List

Dizajnirane su tako da budu diskretne, kažu iz Telemacha, ali i dovoljno velike da pružaju odličan zvuk i udobnost, dok kućište svojim kompaktnim dimenzijama lako stane u svaki džep ili torbu. Opremljene su Bluetoothom verzije 5.3, koja osigurava stabilnu vezu, brži prijenos podataka i manju potrošnju energije. Dodatno, posjeduje i vodootpornost po standardu IPX4.

image

Adrian Ježina, CEO Telemach

Telemach/Telemach

"Iako prema izvješću Europske komisije napredujemo u pokrivenosti mobilnih 5G mreža, i dalje je nizak postotak njezina korištenja. Stoga upravo zahvaljujući ovakvom cjelovitom ekosustavu koji počiva na nacionalno dostupnoj 5G mreži, neograničenom podatkovnom prometu te naprednim, ali i cjenovno dostupnim 5G uređajima pratimo preporuke Europske komisije i potičemo korisnike na snažnije korištenje digitalnih usluga. Time i naša ulaganja u najnoviju tehnologiju dobivaju pravi smisao", istaknuo je predsjednik Uprave Telemacha Adrian Ježina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 10:19