Prognoza KGI Securitiesa

Dobre vijesti iz Applea: u rujnu stiže jeftinija verzija iPhonea. Cijena? Prava sitnica

Poput svog prethodnika trebao bi imati zaslon od ruba do ruba i mogućnost prepoznavanja lica
 REUTERS

Apple bi ovoga rujna mogao iznenaditi svoje kupce lansiranjem znatno povoljnije verzije svog iPhonea, čija bi se cijena kretala između 550 i 650 dolara, doznaje Business Insider.

Sudeći po istraživačkom izvještaju tvrtke KGI Securities, koju je Business Insider dobio na uvid, novi i jeftinije iPhone trebao bi imati 6,1-inčni ekran, veći od posljednjih verzija iPhone X i iPhone 8 Plus. Uz to, u izvještaju stoji da će postojati single SIM i dual SIM inačica tog modela.

"Ako će dual SIM koštati između 650 i 750 dolara, verzija s jednim SIM-om bi mogla koštati između 550 i 650 dolara", napisao je analitičar KGI-ja Ming-Chi Kuo, inače poznati prognostičar Appleovih planova.

Jedan od razloga zašto bi ova verzija bila jeftinija od iPhonea X je zato što će imati LCD umjesto OLED zaslona. Kuo predviđa da bi poput svog prethodnika mogao imati zaslon od ruba do ruba kao i ugrađenu tehnologiju za prepoznavanje lica. O ostalim značajkama nije bilo riječi u izvještaju, no, možete se očekivati da će ova verzija iPhonea imati novi Appleov čip te moćnu stražnju kameru. No, moguće je da neće imati kameru s dvije leće kakvu imaju iPhone X i iPhone 8 Plus jer Apple obično takve funkcionalnosti izostavlja pri izradi svojih jeftinijih uređaja.

Naglasimo i da bi novi, povoljniji iPhone, trebao biti samo jedan od tri modela za koje se očekuje da će izaći ove jeseni. Navodno je u planu i poboljšana verzija iPhonea X s 5,8-inčnim ekranom, ali i veća verzija s 6,5-inčnim ekranom. Potonji bi mogao koštati i više od 1.100 dolara, što nakon iPhonea X neće biti toliko šokantna cijena za istinske ljubitelje ovih uređaja.

No, analitičar KGI Securities, ipak očekuje da će se najjeftinija verzija novih iPhonea najviše dopasti kupcima. Dapače, čak očekuje da će se 65 posto do 75 posto prodaje u nadolazećem ciklusu odnositi baš na njega.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. lipanj 2024 05:02