SPLITSKI HR MEETUP

‘Žele red i organizaciju koja će im omogućiti da se posvete poslu koji znaju raditi‘

Split Tech City organizira meetup o ljudskim resursima namijenjen vlasnicima tvrtki te HR zaposlenicima

Split Tech City lani je organizirao Festival tehnologije i poduzetništva

 Duje Klaric/Cropix

Jeste li znali da je prvi i glavni razlog odlaska developera iz firme neorganiziranost unutar tvrtke? Statistički podaci kažu da je upravo to razlog davanja otkaza kod 54,55 % mid developera i kod 56,7 % seniora, što znači da svaki drugi developer odlazi od vas iz tog razloga, navode u Split Tech Cityju, najavljujući prvi HR meetup koji će se održati u četvrtak, 24. veljače s početkom u 18 sati u coworking prostoru The Works.

- Mogu raditi od kuće, imaju fleksibilno radno vrijeme, izazovne i nove projekte, visoke plaće i ostale benefite, ali ipak im nedostatak organizacije bude presudan faktor. Iako postoje brojne predrasude vezane za pripadnike Y, Z i drugih generacija, svima je njima jedna stvar zajednička: žele red i organizaciju koja će im omogućiti da se posvete poslu koji znaju raditi! - pojašnjavaju u ovoj udruzi splitske tehnološke zajednice.

Zašto u manjim organizacijama ne mogu proći sistemi rada opisani u knjigama? Što je potrebno napraviti da bi ljudi imali osjećaj organiziranosti u kompaniji, neka su od pitanja o razvoju ljudskih resursa na koja će tijekom meetupa odgovoriti Jasna Rilović, vlasnica konzultantske firme Human Capital, začetnica “Learning by Doing” edukacije i utemeljiteljica metode razvoja kompanija “HR po mjeri”.

Iz Split Tech Cityja poručuju kako je meetup namijenjen vlasnicima tvrtki te HR zaposlenicima, a s obzirom da je broj sudionika ograničen, sugeriraju zainteresiranima da požure s prijavom.

Kako je svojedobno istaknuo Toni Trivković, predsjednik ove udruge, Split Tech City aktivno sudjeluje u razvoju lokalnog tehnološkog sektora, osluškuje potrebe zajednice, organizira događaje na kojima se uvijek može naučiti nešto novo, a kroz portal split-tehcity.com stvara sadržaj koji prate studenti i profesionalci kako bi se informirali o prilikama u lokalnoj tehnološkoj zajednici, pa i o oglasima za radna mjesta.

Sve to zasigurno doprinosi stvaranju sve većeg broja digitalnih radnih mjesta, osnaživanju gospodarstva i posebno jačanju ICT sektora, što su i glavni prioriteti Europske unije gdje digitalizacija ima ključnu ulogu u svim politikama. Prema ciljevima Europske unije do 2030. barem 80 posto odraslih osoba trebalo bi imati osnovne digitalne vještine dok bi na ICT radnim mjestima u EU trebalo biti 20 milijuna stručnjaka. Europski parlament je u travnju 2021. usvojio program Digitalna Europa s ciljem ulaganja u digitalnu infrastrukturu kako bi strateške tehnologije mogle doprinijeti jačanju konkurentnosti Europe, prelasku na zeleno gospodarstvo i osiguravanju tehnološke suverenosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:56