INVESTICIJA FIL ROUGE CAPITALA

Vodeća hrvatska platforma za prodaju karata primila investiciju od 3,8 milijuna kuna

Preživjeli prošlu godinu tako što su izmislili nove formate - virtualna i hibridna događaja - što im je stvorio novi priljev prihoda i otvorilo mogućnost brzog širenja na strana tržišta
Entrio team

Entrio je primio investiciju u iznosu od 3,8 milijuna kuna ili pola milijuna eura od najvećeg hrvatskog VC fonda Fil Rouge Capital fonda. Vodeća hrvatska platforma za prodaju karata, koja ima mrežu od 300 partnera, poslovnice u Zagrebu i Ljubljani te koja godišnje u prosjeku proda ulaznice za više od tisuću događanja, nova će sredstva uložiti u međunarodnu ekspanziju i ubrzanje razvoja platforme.

Berislav Marszalek, osnivač i direktor Entrija kaže da im je nova investicija vjetar u leđa u vrlo izazovnom razdoblju.

“Ponosan sam i sretan što smo u ovim izuzetno teškim vremenima ponovno uspjeli postaviti nove trendove u industriji događanja i tržištu predstaviti kvalitetno rješenje za nastavak realizacije koncerata, predstava, konferencija i ostalih događanja u virtualnom formatu”, kaže Marszalek.

Dodaje da im je prošla godina bila najteža dosad zbog otkazivanja i odgađanja događanja što je bio izravan udarac na prihode Entrija. Međutim, tome su se prilagodili s novim formatima, takozvanih virtualnih i hibridnih događaja.

image
Screenshot

“Iako je svima jasno da ništa ne može zamijeniti iskustvo fizičkog koncerta, predstave ili konferencije uživo, virtualni formati događanja organizatorima i izvođačima omogućuju nastavak poslovanja i prihoda, a posjetiteljima nova iskustva, nastavak uživanja u omiljenom sadržaju, ali i neke potpuno nove mogućnosti iz udobnosti vlastite fotelje – ne samo za vrijeme pandemije, nego i zauvijek nakon”, kaže Marszalek.

Navodi da je Entrio unazad nekoliko mjeseci organizirao više od sto značajnih virtualnih događaja u Hrvatskoj i Sloveniji te prodao preko 25.000 virtualnih ulaznica. Među inima, preko Entrija je organiziran hibridni koncert Massima u Lisinskom, virtualni koncert Josipe Lisac, veliki koncert najpopularnijeg slovenskog pjevača Magnifica kojeg je gledalo nekoliko desetina tisuća ljudi, festival u virtualnoj stvarnosti Remote uz grupe Elemental, ABOP i druge. Usto je organizirao kompleksne virtualne konferencije Europske komisije Wire 2020 s više od 700 sudionika.

Stevica Kuharski, principal fonda Fil Rouge Capital kaže da je Entrio se dokazao velikom aktivnošću u Hrvatskoj i regiji posljednjih nekoliko godina.

image
Berislav Marszalek i Stevica Kuharski

“Dokazanim poslovnim modelom i korištenjem prilika u posljednjih godinu dana uspijevaju se nametnuti kao stabilan partner organizatorima događanjima, što je u konačnici i rezultiralo našom investicijom. Očekujemo daljnje širenje Entrija na međunarodno tržište, a posebno nas veseli nastavak razvoja njihovog sustava za hibridna događanja”, zaključuje Kuharski.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 19:21