PILOT PROJEKT

U 10 EU država provodit će se radionice za mlade novinare o praćenju europskih tema

Europski parlament objavio je natječaj za odabir organizacija koje će biti odgovorne za provedbu prvog modula tog programa

Europski parlament

 Frederick Florin/AFP

Europski parlament objavio je natječaj za odabir organizacija koje će biti odgovorne za provedbu prvog modula Programa radionica za mlade novinare o praćenju EU tema.

Kako su izvijestili, riječ je o pilot-projektu koji će se u prvoj fazi, uz Hrvatsku, provoditi u još 9 EU država članica (Belgiji, Bugarskoj, Finskoj, Francuskoj, Italiji, Njemačkoj, Poljskoj, Portugalu i Španjolskoj).

Cilj radionica je medijskim djelatnicima u ranoj fazi karijere pomoći u razumijevanju Europske unije i rada Europskog parlamenta kako bi široj publici mogli što bolje pojasniti EU teme i kontekstualizirati EU sadržaj. Namjera je da se na taj način potiče jačanje neovisnog, profesionalnog i odgovornog novinarstva u području europskih pitanja.

Ovaj je natječaj otvoren za pravne subjekte koji imaju dokazano iskustvo u medijskoj djelatnosti i organizaciji treninga za medijske profesionalce. Odabrane organizacije bit će odgovorne za provedbu obuke novinara na nacionalnoj razini, njihov odabir te za terenske aktivnosti.

Rok za prijavu je 8. srpnja 2022., a više informacija dostupno je na poveznici, izvijestili su iz Europskog parlamenta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:31