USPJEH

Splitska agencija Agilno otvara ured u Torontu i širi poslovanje u Kanadu

Cilj im je nastaviti graditi svoju mrežu klijenata i imati bliži kontakt s kanadskim hubovima

Petar Vukašinović, osnivač agencije Agilno

 Paun Paunović/Cropix

Splitski Agilno širi svoje poslovanje u Toronto, objavio je Split Tech City, slaveći uspjeh članice splitske tehnološke zajednice, koja kroz ovu udrugu okuplja gotovo 60 firmi. Prije nešto više od 2 mjeseca izvijestili su o velikom uspjehu agencije Agilno, koja je uvrštena u top 7 posto IT tvrtki prema Pangei, što znači da su se pridružili elitnoj zajednici najboljih dobavljača digitalnih proizvoda, a sada o tome da na ljeto otvaraju ured u Kanadi.

Agilno je software development agencija sa sjedištem u Splitu, a upravo u Kanadi je svoju karijeru započeo osnivač agencije i izvršni direktor Petar Vukašinović.

Kako danas ističu u ovoj agenciji, kad smo ih kontaktirali tragom vijesti Split Tech Cityja, od stjecanja prvih klijenata do stvaranja mreže tvrtki s kojima surađuju Kanada je bila odskočna daska za Agilno. Stoga ne čudi da većina njihovih klijenata danas dolazi iz Sjeverne Amerike.

Kako je u prosincu 2020. objavila Slobodna Dalmacija, Petar Vukašinović otišao je s 19 godina u Kanadu, sa sobom je imao tek 5000 kuna, u početku je radio kao konobar, živio po hostelima i istovremeno tražio put do ostvarenja svog cilja... Želja mu je bila baviti se programiranjem, za što je još od svoje 17. godine bio veoma zainteresiran. I u tome je uspio.

Danas će u ovoj agenciji reći kako nije lako proširiti svoje poslovanje na drugu zemlju, pogotovo na drugi kontinent, iako imate iskustva života i rada u toj zemlji.

Zato su se, pojašnjavaju, odlučili prijaviti na Launch’s Maple Program, program kanadske vlade koji podupire rastuće tehnološke tvrtke u svojim nastojanjima u širenju na kanadsko tržište.

Nakon što su aplicirali i potom bili selektirani za ulazak u krug firmi koje Maple program podupire, prelaze na sljedeću fazu – otvorenje ureda. Tamo su, informiraju nas, već zaposlena 2 prodajna predstavnika i 1 web dizajner, a za 6 mjeseci do 1 godine moći ćete ​vidjeti Agilno logo u Torontu.

- Fizička prisutnost zaposlenika u Torontu iznimno nam je važna kako bismo bili bliže našim klijentima i još više surađivali na inovativnim idejama – ističe Petar Vukašinović.

Govoreći o tome što planiraju raditi u Kanadi, u Agilnom kazuju kako im je cilj nastaviti graditi svoju mrežu klijenata i imati bliži kontakt s kanadskim hubovima.

Toronto, kažu, raste kao globalno tehnološko središte s najvišim stopama otvaranja radnih mjesta u području tehnologije.

-I mi želimo pridonijeti tome i pomoći tvrtkama da ostvare svoj puni potencijal - naglašavaju.

Reći će i kako im je nakon otvaranja novih ureda u Torontu, prvi cilj poslati hrvatski tim u Kanadu u posjet i obrnuto. To će se, kažu, događati redovito jer žele povezati oba ureda kako bi se osjećali kao jedan.

Glavni posao ove agencije je izrada aplikacija u području telemedicine i zdravstva (tzv. Health Tech), a nedavno su, kako je istaknuto u Split Tech Cityju, Vetster ekipi pomogli izraditi web i mobilnu telemedicinsku aplikaciju, zahvaljujući čemu su dobili poziv i drugih svjetskih firmi da rade i njihove telemedicinske aplikacije.

Inače, preko aplikacije Vetster za kućne ljubimce možete kontaktirati veterinara bilo gdje i brzo dobiti informaciju što je vašem ljubimcu i kako ga liječiti. Tisuće licenciranih veterinara spremni su putem ove aplikacije pružiti najbolje online veterinarske usluge putem video chat termina 24/7.

Dodajmo i kako je digitalna transformacija jedan od glavnih prioriteta EU-a. Kako je istaknuto na stranicama Europskog parlamenta, digitalna rješenja pružaju važne mogućnosti i ključna su za oporavak Europe i njezin konkurentni položaj u globalnom gospodarstvu.

Kad je riječ o tehnologijama u zdravstvu spomenimo kako je pandemija koronavirusa donijela nova digitalna rješenja, pa se tako telemedicina i rješenja za telekonzultacije kreću od daljinskog praćenja i propisivanja lijekova do pružanja hitne skrbi u domu.

Prema analizi koju je pripremila Služba Europskog parlamenta za istraživanja (EPRS), novi koncept također obuhvaća povezanu analizu zdravstvenih podataka i primjenu u sustavima koji se temelje na velikim podacima, na primjer za epidemiološka istraživanja i dijagnostičku potporu uz pomoć umjetne inteligencije. Uočene koristi novih digitalnih rješenja u zdravstvu, kako navodi EPRS, su brža alternativa, manji broj hospitalizacija, bolje praćenje pacijenata, poboljšana kvaliteta života i manji rizik od zaraze koronavirusom. No, još uvijek je i mnogo izazova u pružanju zdravstvenih usluga uz pomoć novih tehnologija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 15:33