Warwick Enterprise Park

Rimac Automobili otvaraju razvojni odjel u Velikoj Britaniji, zaposlit će 30 ljudi

Mate Rimac izjavio je da ovo ne mijenja ništa u daljnjem razvoju kompanije u Hrvatskoj
 markomihaljevic.com

Mate Rimac otvara razvojni odjel u Velikoj Britaniji gdje će surađivati s britanskom auto industrijom. Novi razvojni odjel, smješten u Warwick Enterprise Parku, pored Birminghama na pola puta između Manchestera i Londona, do kraja ove godine zaposlit će 30 ljudi.

Najava otvaranja novog razvojnog centra objavljena je prilikom gostovanja Grega Handsa, ministra za trgovinsku politiku Velike Britanije u sjedištu Rimac Automobila u Svetoj Nedelji. Hands je, naime, posjetio hrvatskog proizvođača hyper električnih automobila u sklopu radnog putovanja u Hrvatsku i Sloveniju.

Mate Rimac, osnivač i izvršni direktor Rimac Automobila izjavio je da ovo ne mijenja ništa u daljnjem razvoju kompanije u Hrvatskoj.

"Iako će nam Hrvatska uvijek biti dom, odlučili smo iskoristiti priliku i okupiti mali tim u Velikoj Britaniji, gdje automobilska industrija ima dugu povijest i visoku razinu stručnosti", kaže Rimac.

image
RIMAC BATTERY

Navodi da će u Velikoj Britaniji njegov novi tim surađivati s tamošnjom automobilskom industrijom, ali isto tako i sa sjedištem tvrtke u Hrvatskoj. Podsjetio je i da tvrtka Rimac Automobili trenutno zapošljava gotovo tisuću ljudi i da se nastavlja širiti. Plan Rimca je da tvrtka broji preko dvije tisuće zaposlenika. Navodi da se za Veliku Britaniju odlučio, jer smatra da su britanski inženjeri prvoklasni u novim tehnologijama elektrifikacije vozila i buduće mobilnosti.

"Iako započinjemo s malim uredom, mogli bismo se značajno proširiti u godinama koje dolaze, radeći na budućim Rimac projektima te usko surađujući s našim timom inženjera, dizajnera i tehničara iz Hrvatske", kaže Mate Rimac.

Inače, Rimac Automobili već blisko surađuju s nizom tvrtki u Velikoj Britaniji. Primjerice, s H.R. Owen grupom koja je dio globalne mreže partnera. Usto, Rimac Automobili već su isporučili tehnologiju za brojne britanske automobilske marke kao što su Aston Martin i Jaguar Land Rover. Osim u Britaniju, Rimac je dobavljač mnogim najvećim svjetskim proizvođačima automobila iz drugih država. Prije svega za Hyundai i Porsche, koji su mu i suvlasnici, ali i za Pininfarinu, Koenigsegg i druge.

"Rimac Automobili će uskoro predstaviti njihov super sportski električni automobil C_Two, u svom konačnom obliku. Nakon višegodišnjeg procesa razvoja i testiranja, C_Two će uskoro ući u serijsku proizvodnju, ograničenu na 150 jedinica. Rimac C_Two imat će nevjerojatne performanse: najveću brzinu od 412 km/h, ubrzanje do 100 km/h za manje od dvije sekunde, do 300 km/h za 11.4 sekunde", zaključuju iz tvrtke Mate Rimca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 11:40