NATJEČAJ

Proslava Dana Europe bit će u znaku mladih. Traže se kreativni prijedlozi!

U svojoj prezentaciji mladi građani (16-27 godina) moraju detaljno pojasniti originalnu ideju, a uvjet je da predložene aktivnosti odgovaraju temama i politikama Europske komisije

Ilustracija

 Dmitriy Shironosov/Alamy/Alamy/Profimedia

Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj poziva sve mlade osobe između 16 i 27 godina da se prijave na natječaj za organizaciju proslave Dana Europe u Hrvatskoj.

Zainteresirane osobe trebaju dostaviti svoj idejni i kreativni prijedlog u obliku prezentacije koji će sadržavati prijedlog jedne ili više aktivnosti kojima će se proslaviti Dan Europe.

U svojoj prezentaciji moraju detaljno pojasniti originalnu ideju i obrazložiti svaku stavku, a uvjet je da predložene aktivnosti odgovaraju temama i politikama Europske komisije.

Osim toga, predložene aktivnosti trebaju obuhvaćati pitanja koja najviše zaokupljaju mlade, kao što su ravnopravnost i uključivost, održivost, mentalno zdravlje i dobrobit te kvalitetno zapošljavanje.

Uz sadržaj, ocjenjivat će se i kreativnost te prijavitelji trebaju dostaviti prijedlog vizuala ili fotografija koje će vizualno dočarati predloženu ideju kao i prijedlog naziva predloženih aktivnosti, poput prijedloga službenog hashtaga (#) događanja. Na temelju kriterija za odabir, ocjenjivački sud sastavljen od zaposlenika Europske komisije u Hrvatskoj i Ureda Europskog parlamenta u Hrvatskoj odabrat će pobjednika ocjenom originalnosti prijedloga i pristupa te relevantnosti sadržaja i kreativnosti.

Pobjednik dobiva priliku realizirati svoju ideju i koncept proslave Dana Europe s timom organizatora i uz njegovu savjetodavnu i organizacijsku potporu, a proslava Dana Europe organizirat će se koliko god to bude moguće prema autorskoj ideji pobjedničkog tima, ovisno o troškovima, odnosno raspoloživom proračunu. Pobjednik natječaja bit će proglašen 28. veljače.

Ovaj natječaj se provodi u sklopu Europske godine mladih, kojom Bruxelles želi aktivno uključiti mlade u izgradnju bolje budućnosti Europe, koja će biti zelenija, digitalnija i uključivija, te im pružiti bolje i brojnije prilike za budućnost. Europski parlament je sredinom prosinca potvrdio odluku da se 2022. godina službeno proglasi godinom mladih. Određivanje 2022. godine kao godine usmjerene na mlade znači da će mlade osobe postati dio ključnih demokratskih procesa, kao što je Konferencija o budućnosti Europe, te sudjelovati u kreiranju javnih politika na europskoj, nacionalnoj i lokalnoj razini.

Svoje prijedloge aktivnosti za proslavu Dana Europe svi zainteresirani mogu poslati u obliku prezentacije najkasnije do 12. veljače do 12 sati na adresu e-pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 08:16