PRESELILI SU

Pogledajte kako izgledaju novi uredi tvrtke Rimac Automobili na zapadu Zagreba

Rimac Automobili u ured na Jankomiru od 4400 kvadrata preselili su 40 posto zaposlenika
 markomihaljevic.com

Rimac Automobili objavili su da su na zagrebački Jankomir do sada preselili 400 zaposlenika koji razvijaju softver za električne i hibridne automobile za različite naručitelje. U tijeku je i preseljenje proizvodnje iz pogona u Velikom Trgovišću na Jankomir. Svi oni ostat će na toj lokaciji dok se ne izgradi novi kampus za koji u tvrtki kažu da će biti predstavljen tijekom travnja.

image
markomihaljevic.com

Novi poslovni prostor na Jankomiru trenutačno zauzima 4400 kvadrata u poslovnoj zgradi preko puta City Centra One West. U hrvatskom proizvođaču električnih automobila ističu da se na lokaciji nalaze zasad uredski prostori koji podržavaju timski rad za deset projekata koje rade za razne naručitelje. Isto tako, u prizemlju zgrade nalaze se i tri laboratorija za istraživanja i razvoj kao i dvorana kapaciteta 70 ljudi za događanja i edukacije. U iduće razdoblju ovdje će biti smještena i kompletna proizvodnja iz Velikog Trgovišća, koja će se na novoj lokaciji prostirati na 25.000 kvadrata.

image
markomihaljevic.com

Tvrtka Mate Rimca sada posluje na šest lokacija od kojih na četiri radi na istraživanju i razvoju. Trenutačno zapošljava gotovo tisuću zaposlenika i kontinuirano se širi. Lani je zaposlila 250 stručnjaka. Rimčev plan je centralizirati taj razvoj na jednoj lokaciji u Hrvatskoj, uz novo-otvoreni razvojni ured u Velikoj Britaniji, u novom kampusu. Ističu da bi taj kampus trebao biti jedan od najsuvremenijih u Europi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 18:32