EUROPARLAMENTARAC

Karlo Ressler ušao u uži izbor za prestižnu nagradu radi svoga doprinosa gospodarskom oporavku i razvoju EU

Ressleru je odato priznanje zbog svoje zapažene uloge u pregovorima o europskom proračunu za ovu godinu, u vrijeme krize i rekordnog investicijskog paketa

 Karlo Ressler

 Niksa Stipanicev/Cropix

Zastupnik Karlo Ressler (HDZ/ EPP) ušao je u uži izbor za prestižnu nagradu MEP awards za najveća postignuća zastupnika u Europskom parlamentu u području doprinosa gospodarskom oporavku i razvoju Europske unije. Nagrada se tradicionalno dodjeljuje kako bi se istaknuli i nagradili izvanredni uspjesi zastupnika u Europskom parlamentu.

Ressler je u uži izbor ušao zbog svoje zapažene uloge u pregovorima o europskom proračunu za ovu godinu, u vrijeme krize bez presedana i rekordnog investicijskog paketa. U ime Parlamenta pregovarao je o 170 milijardi eura vrijednim programima za poduzetnike, poljoprivrednike, lokalne zajednice i ostale korisnike u svim dijelovima Europe. Kao najmlađi izvjestitelj za proračun u povijesti Europskog parlamenta, tako je preuzeo i jednu od najodgovornijih uloga koju je obnašao neki od hrvatskih eurozastupnika. Rezultat pregovora ojačao je europski proračun za 480 milijuna eura, a glavni fokus proračuna bio je na potpori malom i srednjem poduzetništvu i ulaganjima u znanosti, digitalizaciju i sigurnost.

-Zahvaljujem na nominacijama i drago mi je što je prepoznat moj rad. Ovo je dodatan motiv da se u Europskom parlamentu nastavim svakodnevno boriti za snažnu i ravnopravnu Hrvatsku u sigurnoj Europi- zahvalio se Ressler.

Stručni žiri analizirat će doprinos i rad svakog zastupnika i procijenit koliko je njihov rad utjecao na europski oporavak i ekonomski razvoj. Dodjela nagrada održat će se u Bruxellesu 29. lipnja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 04:14