NOVI NASLOVI

Francuska igra o vukodlaku ekoteroristu najžešći naslov mjeseca

Istražili smo najnovije igre, proizvode koji će zapljusnuti u veljači europsko tržište, gdje svaki drugi stanovnik igra video igre i gdje ta industrija generira prihoda na razini pola hrvatskog BDP-a
gaming veljača
 Screenshot

Izuzev prilagođenih verzija “Controla” te duologije “Nioh” koje će doći na posljednju generaciju igraćih konzola, drugi mjesec 2021. godine igračima ne daje puno razloga za slavlje.

Nastavci, prerađene verzije starijih igara i tek pokoja nova igra - tako izgleda veljača 2021. godine na tržištu videoigara. Ništa čudno, budući da su nove igraće konzole PlayStation 5 te Xbox Series X i S u prodaji tek nešto više od dva puna mjeseca. Novih igara koje su rađene baš za njih jednostavno nema puno. Barem ne još.

Bilo bi pomalo nepravedno reći da je netko “kriv” za takvo stanje u industriji videoigara. Međutim, s punim pravom možemo reći da izostanak novih naslova nikako nije nešto poželjno. Vlasnici spomenutih igraćih konzola jamačno će proslaviti izdavanje dorađenih verzija igara “Control”, “Nioh” i “Nioh 2”. No, te igre nećete pronaći na popisu koji slijedi jer se ne radi o novim naslovima. Umjesto njih na popis smo stavili isključivo nove naslove, pa makar bili i nastavci.

Destruction AllStars (2. veljače)

image
Destruction AllStars
Screenshot

Razvio: Lucid Games; Izdaje: Sony Interactive Entertainment; Platforma: PlayStation 5

“Destruction AllStars” kombinacija je borbe i vožnje, a britanski razvojni studio Lucid Games tu je formulu dodatno oplemenio RPG elementima. Igrač u njoj kontrolira jednog od 16 različitih likova koji su poznati kao AllStarsi. Svaki ima specijalne sposobnosti, a ima ih i svako vozilo za kojim će ti likovi sjediti. Neka su okretnija, neka snažnija, a neka brža. Cilj igre je prouzročiti što je više štete, bilo pomoću vozila, bilo van njih. “Destruction AllStars” nudi četiri načina igranja - “Mayhem”, “Carnado”, “Stockpile” i “Gridfall”. “Mayhem” se svodi na destrukciju, “Carnado” i “Stockpile” timska su natjecanja, a “Gridfall” je slobodna borba igrača dok se jedan ne proglasi pobjednikom.

Werewolf: The Apocalypse - Earthblood (4. veljače)

image
Werewolf: The Apocalypse - Earthblood
Screenshot

Razvio: Cyanide; Izdaje: Nacon; Platforme: Windows, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X, Xbox Series S

Priča akcijskog RPG-a, koji je razvio pariški Cyanide, prati vukodlaka Cahala, koji se u ulozi ekoterorista bori protiv korporacije Pentex. Igrač u igri kontrolira Cahala, a tijekom igre može preuzeti oblik vuka, vukodlaka i čovjeka. Sjeverozapad SAD-a mjesto je radnje “Werewolfa”, a najavljeno je da će biti podijeljen u nekoliko različitih regija koje će igrač moći istražiti. Svaki Cahalov oblik prikladan je za određene zadatke i misije. Vuk je najbolji za šuljanje i špijuniranje, čovjek za komuniciranje s ljudima i upravljanje strojevima, a vukodlak za borbu. Igrač će tijekom igre morati upravljati Cahalovim bijesom. Cahala će najviše naljutiti pohlepa ljudi i nebriga čovjeka za okoliš. Ako ga igrač ne smiri, Cahal će postati nerazuman i pobit će sve likove u svojoj blizini, neovisno o tome jesu li njegovi neprijatelji ili saveznici.

Little Nightmares 2 (11. veljače)

image
Little Nightmares 2
Screenshot

Razvio: Tarsier Studios; Izdaje: Bandai Namco Entertainment; Platforme: Windows, Nintendo Switch, PlayStation 4, Xbox One

Avanturistička igra odgonetavanja zagonetki i kretanja po platformama s elementima horora, koju je razvio švedski studio Tarsier, koji sjedište ima u Malmöu, igrača stavlja u cipele novog lika, dok protagonistica prvog nastavka ove duologije, Six, postaje neigrivi lik kojim upravlja računalo. Novi protagonist Mono i Six morat će se probiti kroz oronuli grad Pale City kako bi došli do tornja Signal kojeg kontrolira tajanstveni Thin Man. Pale City prepun je zombificiranih građana koji su ovisni o televiziji, a Mono i Six na svom će se putu do Thin Mana suočiti s pregršt već viđenih, ali i novih neprijatelja. Kritičari su prvi nastavak ove igre, Little Nightmares, primili općenito pozitivno, a našla se i na nekoliko popisa najboljih igara 2017. godine čime je bila jedan od uspješnijih europskih gaming naslova.

Persona 5 Strikers (23. veljače)

image
Persona 5 Strikers
Screenshot

Razvili: Omega Force i P-Studio; Izdaje: Atlus; Platforme: Windows, Nintendo Switch, PlayStation 4

“Persona 5 Strikers” kombinacija je akcijskog serijala “Dynasty Warriors” koji izdaje Tecmo Koei i RPG-a na poteze “Persone 5” koji izdaje Atlus. Radnja igre odvija se šest mjeseci nakon događaja iz “Persone 5”, a prati istragu tajanstvenih događaja u Japanu koju vode Joker i drugi članovi skupine Fantomski kradljivci srca, glavnih likova “Persone 5”. Igrač će u “Personi 5 Strikes” stvarati skupine od četiri lika te će potom s njima istraživati svijet igre. Joker je jedini fiksni član skupine, odnosno igrač ga ne može izbaciti iz skupine. No, kada borbe počnu, igrač će moći kontrolirati sve članove skupine.

Bravely Default 2 (26. veljače)

image
Bravely Default 2
Screenshot

Razvio: Claytechworks; Izdaje: Nintendo; Platforma: Nintendo Switch

“Bravely Default 2”, treći nastavak u serijalu “Bravely”, koji je napravio japanski studio Claytechworks, odskače u priči od prethodnih naslova iz serijala: “Bravely Default” i “Bravely Second”. Poput prethodnika, “Bravely Default 2” RPG igra u kojoj se borbe odvijaju na poteze. Priča igre smještena je na otok Excillant koji je podijeljen na pet kraljevstava. Igrač u igri kontrolira četiri lika - mladog moreplovca Setha, princezu izbjeglicu Gloriju, putujućeg učenjaka Elvisa i plaćenicu Adelle. Demo igre primljen je dosta dobro, no neki su mediji konstatirali da je pretežak te da se nadaju da će konačna verzija igre imati podesivu težinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 12:27