POTRUBI ZA KNJIGU

Virovitičko-podravska županija: Nabavljeni su bibliokombi,1454 naslova knjižne građe, održane radionice...

Ukupna vrijednost projekta bila je 334.955,41 euro, a iznos isplaćenih bespovratnih sredstava 329.707,41 euro

Sudionici projekta Potrubi za knjigu

Projekt Potrubi za knjigu prijavila je VIDRA, Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije unutar kategorije Doprinos obrazovanju, znanosti i inovacijama.

Provodio se od rujna 2021. godine do rujna 2023. godine.

Nositelj projekta bila je Gradska knjižnica i čitaonica Virovitica, a partneri Virovitičko-podravska županija i Grad Virovitica. Njegova ukupna vrijednost bila je 334.955,41 euro, a iznos isplaćenih bespovratnih sredstava 329.707,41 euro.

image

Sudionici projekta Potrubi za knjigu

Tijekom provedbe projekta nabavljeno je i isporučeno te opremljeno vozilo prilagođeno za potrebe pokretne knjižnice (bibliokombi), nabavljena su 1454 naslova knjižne građe, održana je 31 radionica s ciljanim skupinama, provedeno je 13 javnih događanja s ciljem popularizacije čitanja, održane su početna i završna konferencija, izrađeni su promotivni materijali itd.

Bibliokombi je prema utvrđenom rasporedu obilazio svih 13 općina Virovitičko-podravske županije (38 stajališta) te se tako potaknula čitalačka pismenost i osigurala dostupnost čitalačkih programa u svimpodručjima županije. Izrađena je i Facebook Bibliobusna služba VPŽ - Potrubi za knjigu na kojoj su redovito objavljene najnovije vijesti i raspored stajališta bibliokombija.

image

Sudionici projekta Potrubi za knjigu

Kroz projekt je povećana socijalna uključenosti pripadnika ciljanih skupina kroz razvoj čitalačke pismenosti jer se povećanjem dostupnosti sadržaja i provedenih aktivnosti potaknulo čitanje i razvile čitalačke kompetencije pripadnika ciljanih skupina. Ciljane skupine projekta su bili djeca i mladi do 25 godina, osobe s invaliditetom i osobe starije od 54 godine. Na taj način podignuta je razina svijesti o važnosti kulture čitanja i pismenosti za razvoj pojedinca i društva s naglaskom na dostupnost usluge i izvan većih gradova čime se osigurava ravnomjeran razvoj cijele županije.

image

Sudionici projekta Potrubi za knjigu

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 10:22