CENTAR IZVRSNOSTI

Projekt Primorsko-goranske županije: RCK RECEPT - Regionalni centar profesija u turizmu

Ukupna vrijednost projekta bila je 7.788.588 eura, koliko je i dobiveno iz bespovratnih izvora

Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljske škole Opatija

RCK RECEPT - Regionalni centar profesija u turizmu projekt je prijavljen od strane Primorsko-goranske županije u kategoriji Doprinos obrazovanju, znanosti i inovacijama.

Provodio se od travnja 2020. godine do kraja 2023. godine. Ukupna vrijednost projekta bila je 7.788.588 eura, koliko je i dobiveno iz bespovratnih izvora.

Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljske škole Opatija uspostavljen je kao centar izvrsnosti strukovnog obrazovanja i osposobljavanja te cjeloživotnog učenja u sektoru ugostiteljstva i turizma na području Primorsko-goranske i Karlovačke županije. Usmjeren je na inovativne metode poučavanja, osposobljavanje i usavršavanje temeljeno na radu te povezivanje obrazovnog, javnog, privatnog i civilnog sektora u svrhu kvalitetnijeg stjecanja znanja i kompetencija njegovih korisnika za tržište rada.

image

Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljske škole Opatija

U projektu se surađivalo s poslodavcima na razvoju novog obrazovnog programa (četverogodišnji program Tehničar/ka posluživanja), promociji ugostiteljskih zanimanja, prenošenju znanja o suvremenim turističkim trendovima, te se poticao razvoj tržišta rada kroz spajanje učenika i poslodavaca. Trajno je uspostavljen Karijerni centar, da bi se što bolje pripremilo učenike za tržište rada.

Dvije zgrade škole kompletno su renovirane i opremljene najsuvremenijom opremom, a posebno se izdvajaju kabineti za praktičnu nastavu i informatička učionica.

Najinovativniji segment projekta bio je uvođenje VR tehnologije u nastavu. Izrađen je vlastita edukativna VR igra koja prati ishode učenja obrazovnih programa.

image

Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljske škole Opatija

Timovi za kvalitetu sustavno su radili na unaprjeđenju svih procesa unutar škole, a posebna pažnja dana je i kvaliteti obrazovanja učenika s poteškoćama, čime je povećana inkluzivnost.

Nositelj projekta bila je Ugostiteljska škola Opatija, u partnerstvu sa Srednjom školom dr. Antuna Barca iz Crikvenice, Srednjom školom Hrvatski kralj Zvonimir (Krk), Trgovačko-ugostiteljskom školom (Karlovac), Srednjom školom Ambroza Haračića (Mali Lošinj), Primorsko-goranskom županijom, Fakultetom za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu (Opatija), Obrtničkim učilištem - ustanovom za obrazovanje odraslih, Valamar Rivierom d.d., Jadranka turizmom d.o.o., Katarina Lineom d.o.o., IV-ER - KVC-om d.o.o. i STEP RI-em d.o.o.

image

Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljske škole Opatija

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. rujan 2024 10:22