Do kraja ove godine trgovački lanac SPAR Hrvatska smanjit će količine soli u proizvodnji svog kruha za 12 tona, pohvalili su se iz ove kompanije.
Kako navode u priopćenju, svoj kruh rade isključivo s hrvatskim brašnom, a "svjesni činjenice kako je kruh glavni izvor soli u prehrani, a u svrhu zdravije prehrane, SPAR sa smanjenjem soli planira nastaviti i u budućnosti".
Od početka ove godine, udio soli u kruhu smanjili su s oko dva na 1,4 posto, što je preporučena količina od strane svjetskih zdravstvenih stručnjaka, stoji u objavi. Dodatno, "ovom izmjenom recepture SPAR omogućuje promjene u prehrambenim navikama svojih kupaca", smatraju u tom trgovačkom lancu.
Inače, SPAR Hrvatska nudi raznolike vrste kruha, a jedan od najnovijih - Vitamineral, proizvod je koji u sebi ne sadrži E-brojeve, a riječ je o kruhu sa sjemenkama, bogatim vitaminima i mineralima te sa smanjenim udjelom soli, poručuju iz kompanije.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....