SPAR Hrvatska

U svom kruhu koriste domaće brašno, a ove godine koristit će čak 12 tona manje soli

U svrhu zdravije prehrane SPAR sa smanjenjem soli planira nastaviti i u budućnosti
Ilustracija: radnici u dućanu Spara
 Luka Gerlanc / Hanza Media

Do kraja ove godine trgovački lanac SPAR Hrvatska smanjit će količine soli u proizvodnji svog kruha za 12 tona, pohvalili su se iz ove kompanije.

Kako navode u priopćenju, svoj kruh rade isključivo s hrvatskim brašnom, a "svjesni činjenice kako je kruh glavni izvor soli u prehrani, a u svrhu zdravije prehrane, SPAR sa smanjenjem soli planira nastaviti i u budućnosti".

Od početka ove godine, udio soli u kruhu smanjili su s oko dva na 1,4 posto, što je preporučena količina od strane svjetskih zdravstvenih stručnjaka, stoji u objavi. Dodatno, "ovom izmjenom recepture SPAR omogućuje promjene u prehrambenim navikama svojih kupaca", smatraju u tom trgovačkom lancu.

Inače, SPAR Hrvatska nudi raznolike vrste kruha, a jedan od najnovijih - Vitamineral, proizvod je koji u sebi ne sadrži E-brojeve, a riječ je o kruhu sa sjemenkama, bogatim vitaminima i mineralima te sa smanjenim udjelom soli, poručuju iz kompanije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. studeni 2024 00:47